Connect with us

Economie

Sara (18) besluit te stoppen met het epileren van haar wenkbrauwen

Sarah Marie Clark, een 18-jarig Deens model en visagiste, tart de schoonheidsnormen door haar wenkbrauwen te laten groeien, een beslissing die volgens haar haar populariteit alleen maar heeft vergroot.

Van wekelijks epileren naar een natuurlijke “unibrow”
Vroeger was Clark nauwgezet bezig met het wekelijks epileren van haar wenkbrauwen.

Maar na een opmerking van haar moeder over de mogelijke gezondheidsrisico’s van frequent epileren, besloot ze een nieuwe benadering te proberen, aldus The Daily Mail.

De beslissing van Clark om te stoppen met het epileren van haar wenkbrauwen werd aanvankelijk met scepsis ontvangen door haar vrienden en dates.

“Ik weet nog dat toen ik een paar vrienden vertelde dat ik het wilde doen, ze sceptisch waren omdat het er een beetje vreemd uitziet”, vertelde Clark aan The Sun. Desondanks zijn haar vrienden er inmiddels aan gewend.

Mannen zijn dol op haar wenkbrauwen
Ondanks de aanvankelijke weerstand bleek de beslissing van Clark om haar wenkbrauwen te laten groeien een succes.

Ze blijft modellenwerk krijgen en ontvangt veel aandacht van mannen. “Eén man stuurde me een bericht en zei dat hij alles zou doen om me te ontmoeten en met me uit te gaan vanwege mijn wenkbrauw”, vertelde ze aan The Sun.

Hoewel Clark veel lof krijgt voor haar unieke uitstraling, ontvangt ze ook kritiek.

Er zijn mensen die haar uiterlijk afkeuren en negatieve opmerkingen maken, maar volgens Clark hebben zij het mis. “Ik krijg er kansen en opdrachten door”, zei ze tegen The Sun.

Doe het voor jezelf
Clark is zeer tevreden met haar “unibrow” en moedigt anderen aan om hetzelfde te proberen. Ze adviseert echter dat mensen dit niet moeten doen omdat het een trend is, maar voor zichzelf.

Sarah Marie Clark bewijst met haar unieke wenkbrauwen dat het omarmen van je eigen unieke schoonheid meer kan bieden dan alleen een verandering in uiterlijk; het kan ook leiden tot zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Het besluit van Sarah Marie Clark om haar wenkbrauwen te laten groeien heeft haar niet alleen geholpen om zich zelfverzekerder te voelen, maar het heeft ook anderen geïnspireerd om hun eigen unieke schoonheid te omarmen.

Veel mensen voelen de druk om te voldoen aan de heersende schoonheidsstandaarden, maar Clark laat zien dat het belangrijk is om trouw te blijven aan jezelf en je eigen keuzes te maken, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Voor veel vrouwen is het epileren van de wenkbrauwen een vast onderdeel van hun schoonheidsroutine.

Ze proberen de perfecte vorm en dikte te creëren, in lijn met wat als ‘mooi’ wordt beschouwd. Maar Clark heeft ervoor gekozen om deze conventionele normen los te laten en haar wenkbrauwen te laten groeien zoals ze van nature zijn.

Dit heeft niet alleen geleid tot een unieke uitstraling, maar ook tot een gevoel van bevrijding en zelfacceptatie.