-

Nieuwste

Plotse weeromslag: Noodweer treft ons onverwachts en eerder dan verwacht

Nederland wordt momenteel geteisterd door een droogterecord dat al langer dan een maand aanhoudt.

Gelukkig brengt de hemel morgen verlichting, maar het blijkt dat het noodweer al eerder losbarst dan aanvankelijk voorspeld.

Voor wie vandaag nog van een ontspannen dag op het strand geniet, is het raadzaam er optimaal van te genieten. Morgen belooft namelijk een stuk minder aangenaam te worden.

Vanavond blijft het nog droog, maar er zullen afwisselend opklaringen en wolkenvelden zijn.

Onder de wolken blijft het iets warmer dan de voorgaande nachten, met een minimumtemperatuur die niet lager zal zijn dan 18 graden. Het wordt dus weer een plakkerige nacht.
terrasjesweer

Morgen trekt er warme lucht het land binnen, met het oosten van Nederland dat zich schrap moet zetten voor hoge temperaturen tot wel 30 graden.

In het westen van het land zal het iets koeler zijn, met temperaturen tussen de 22 en 28 graden, wat beter te verdragen is.

Meteorologen voorspelden gisteren al dat het morgenavond flink zou losbarsten met regen en onweer.

Echter, het weerbericht is inmiddels bijgesteld en het noodweer begint al in de loop van morgenmiddag. Er moeten plaatselijk buien verwacht worden die vanuit het zuiden het land binnentrekken.

Terwijl het zonnetje nog schijnt in het noorden van Nederland, zal het in het zuidwesten al hard regenen. Gedurende de dag zal de bewolking toenemen en zal de regen toenemen.

Zowel de ANWB als Rijkswaterstaat maken zich zorgen over de regenval. Door een combinatie van regen en vuilresten kan er een gladde laag op de weg ontstaan.

Dit kan leiden tot gevaarlijke gladheid en verminderde grip op de weg, waarschuwt de ANWB. Het is belangrijk voor weggebruikers om hun snelheid aan te passen en extra voorzichtig te zijn, vooral bij lichte regen, aangezien de gladde laag dan nog niet is weggespoeld.

Op het kurkdroge en snikhete asfalt hebben voertuigen veel rubber en vette stoffen achtergelaten, die bij regen los kunnen komen en gladheid kunnen veroorzaken.

Het is dan ook van groot belang dat weggebruikers hun rijgedrag aanpassen en extra alert zijn.

Volgende week kan er opnieuw regen en onweer verwacht worden, maar de temperaturen zullen wel weer lekker zomers zijn, met zo’n 25 graden.

Het blijft dus een dynamische weersituatie waarbij het verstandig is om de weerberichten nauwlettend in de gaten te houden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het noodweer en de regenval een welkome afwisseling zijn na de langdurige droogte.

Het droogterecord heeft ernstige gevolgen gehad voor de natuur, landbouw en waterhuishouding in Nederland.

De regen kan helpen om de droogte enigszins te verlichten en de grond weer te voorzien van broodnodig vocht.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder