-

Nieuwste

Papa vergeet handrem: ‘Auto met kind van 1,5 jaar rol water in’

Een kind van anderhalf jaar oud is maandag uit het water gered in Maassluis. Het kleintje zat in een auto die in het water rolde nadat de vader vergat om de handrem aan te trekken.

De bestuurder had zijn auto bij de haven in Maassluis geparkeerd. Dat is een plaats waar mensen pal tegen het water aan kunnen parkeren.

De vader stapte uit om zijn kind uit de auto te halen, maar besefte toen dat de auto begon te rollen. Met het kindje er nog in!

De vader sprong nog achter de auto aan, net zoals een voorbijganger die het allemaal zag gebeuren.

De politie meldt dat het gelukkig snel lukte om het kindje uit de auto en uit het water te halen. Dit had wel veel slechter kunnen aflopen.

Werklui op een boot in de buurt konden toesnellen en iedereen in veiligheid brengen. Een politiewoordvoerder laat weten: “Het lijkt erop dat iedereen er goed van af is gekomen en mensen met de schrik zijn vrijgekomen.”

Voor alle zekerheid werden ook duikers ingezet om de omgeving af te sporen. Er zijn geen andere slachtoffers gevonden.

Wel zijn het kind, de omstander en de vader voor alle zekerheid nog naar het ziekenhuis gebracht.

De auto ligt op de bodem van het water en is niet meer zichtbaar vanaf de kant. Nu onderzoekt de brandweer wie het voertuig uit het water moet halen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de auto geborgen kan worden. Dit wordt wellicht een verzekeringskwestie.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder