-

Nieuwste

Ouders verplichten dochter (19) om huur te betalen om thuis te blijven wonen

Tegenwoordig is het leven enorm duur en voor vele mensen is het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Vaak zijn ze niet in staat om alle kosten te betalen.

Letterlijk alles in het leven is duurder geworden. Denk aan benzine, gas en elektra, boodschappen, zorgkosten, en ga zo maar door.

Deze ouders namen de beslissing om hun dochter huur te vragen. Zo wilden ze haar de ervaring van volwassen zijn bijbrengen.

Cody en Erika Archie zijn de ouders van de 19-jarige Kylee Deason. Op haar negentiende verjaardag besloten ze haar 200 euro per maand huur te vragen om thuis te kunnen blijven wonen.

Haar ouders zijn heel duidelijk: “Het is heel weinig geld om als een parasiet te leven in een woning waar alles voor haar gedaan wordt. We betalen eigenlijk al veel meer om haar iedere maand eten te kunnen geven.”

Aanvankelijk had moeder Erica twijfels over de vraag van haar man om huur te vragen aan hun dochter. Haar echtgenoot was echter kordaat.

Hij zei tegen hun dochter: “Wanneer je van de eerste dag van de volgende maand in dit huis wil blijven leven, moet je een economische bijdrage leveren.”

Maar wellicht is er wel een hele goede reden voor dit besluit. Kylee studeerde onlangs af, maar wil niet verder studeren.

De jongedame wilde niet naar de universiteit gaan. Maar haar ouders zien het eisen van huur niet als wrok.

“We vinden dat het eisen van huur haar iets nuttigs kan leren. Het maakt haar verantwoordelijker door haar een beter beeld te geven van hoe ze in de wereld staat. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van rekeningen.”

Hun verhaal lokt uiteenlopende reacties uit online. De ene vindt het een geweldig idee, en de andere vindt het maar niks.

Iemand laat weten: “Ik ben het helemaal eens met dit gezin. Mijn moeder deed precies hetzelfde toen ik niet naar de universiteit wilde gaan.” Deze persoon laat ook weten dat deze beslissing haar inderdaad zelfstandiger maakte.

Maar anderen geven aan dat dergelijke beslissingen ook heel frustrerend kunnen werken en precies een omgekeerd effect kunnen veroorzaken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder