Connect with us

Nieuwste

Ouders verplichten dochter (19) om huur te betalen om thuis te blijven wonen

Tegenwoordig is het leven enorm duur en voor vele mensen is het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Vaak zijn ze niet in staat om alle kosten te betalen.

Letterlijk alles in het leven is duurder geworden. Denk aan benzine, gas en elektra, boodschappen, zorgkosten, en ga zo maar door.

Deze ouders namen de beslissing om hun dochter huur te vragen. Zo wilden ze haar de ervaring van volwassen zijn bijbrengen.

Cody en Erika Archie zijn de ouders van de 19-jarige Kylee Deason. Op haar negentiende verjaardag besloten ze haar 200 euro per maand huur te vragen om thuis te kunnen blijven wonen.

Haar ouders zijn heel duidelijk: “Het is heel weinig geld om als een parasiet te leven in een woning waar alles voor haar gedaan wordt. We betalen eigenlijk al veel meer om haar iedere maand eten te kunnen geven.”

Aanvankelijk had moeder Erica twijfels over de vraag van haar man om huur te vragen aan hun dochter. Haar echtgenoot was echter kordaat.

Hij zei tegen hun dochter: “Wanneer je van de eerste dag van de volgende maand in dit huis wil blijven leven, moet je een economische bijdrage leveren.”

Maar wellicht is er wel een hele goede reden voor dit besluit. Kylee studeerde onlangs af, maar wil niet verder studeren.

De jongedame wilde niet naar de universiteit gaan. Maar haar ouders zien het eisen van huur niet als wrok.

“We vinden dat het eisen van huur haar iets nuttigs kan leren. Het maakt haar verantwoordelijker door haar een beter beeld te geven van hoe ze in de wereld staat. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van rekeningen.”

Hun verhaal lokt uiteenlopende reacties uit online. De ene vindt het een geweldig idee, en de andere vindt het maar niks.

Iemand laat weten: “Ik ben het helemaal eens met dit gezin. Mijn moeder deed precies hetzelfde toen ik niet naar de universiteit wilde gaan.” Deze persoon laat ook weten dat deze beslissing haar inderdaad zelfstandiger maakte.

Maar anderen geven aan dat dergelijke beslissingen ook heel frustrerend kunnen werken en precies een omgekeerd effect kunnen veroorzaken.