-

Nieuwste

Nu je dit weet, wil je nooit meer ongewassen aardbeien eten

Hoewel het nog officieel lente is, voelt het alsof de zomer al in volle gang is. De zon schijnt fel, de temperaturen zijn aangenaam en de regen lijkt ver te zoeken.

Een van de grote voordelen van dit prachtige weer is dat het aardbeien seizoen eerder dan verwacht is begonnen!

Maar voordat je jezelf tegoed doet aan deze heerlijke vruchten, is er één belangrijke stap die je niet moet overslaan: het wassen van de aardbeien.

Aardbeien zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware traktatie voor je smaakpapillen.

Of je ze nu vers eet, in een gerecht verwerkt of als garnering gebruikt, de zoete en sappige smaak van aardbeien brengt direct de zomerse vibes naar boven.

Bovendien zijn aardbeien ook nog eens ontzettend gezond. Ze zitten boordevol vitamine C en antioxidanten, die je immuunsysteem een boost geven en je huid laten stralen.

Kortom, aardbeien zijn een heerlijke en voedzame toevoeging aan je dieet.

Echter, recent onderzoek heeft aangetoond dat aardbeien niet altijd zo 0nschuldig zijn als ze lijken.

Een wetenschapper heeft de schil van een ongewassen aardbei onder de microscoop gelegd en heeft verontrustende ontdekkingen gedaan.

Hij vond kleine insecten op de aardbeien, die uiteindelijk zouden uitgroeien tot fruitvliegjes.

Dit betekent dat deze insecten daadwerkelijk op de aardbeien kunnen zitten voordat ze in jouw handen belanden.

Daarom is het van groot belang om aardbeien altijd grondig te wassen voordat je ervan geniet.

Hoewel deskundigen aangeven dat er altijd wel wat kleine beestjes op groenten en fruit kunnen zitten en dat dit meestal geen kwa*d kan, geef ik er toch de voorkeur aan om mijn voedsel goed te reinigen.

Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen en te zorgen voor een goede hygiëne.

Dus voordat je jezelf tegoed doet aan die heerlijke sappige aardbeien, neem even de tijd om ze goed te wassen.

Op die manier kun je met een gerust hart genieten van deze zomerse lekkernij, zonder je zorgen te maken over ongewenste gasten op je fruit.

Aardbeien zijn niet alleen geliefd om hun smaak en textuur, maar ook om hun voedingswaarde. Ze zijn een goede bron van vezels, vitamines en mineralen.

Bovendien bevatten ze weinig calorieën, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor een lekker tussendoortje.

Het onderzoek dat heeft aangetoond dat aardbeien mogelijk kleine insecten kunnen bevatten, benadrukt het belang van goede voedselhygiëne.

Hoewel de aanwezigheid van insecten op groenten en fruit niet per se sch*delijk is voor de gezondheid, kan het voor sommige mensen toch onaangenaam zijn om ze te consumeren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder