-

Nieuwste

Nederlander schiet Brits buurmeisje (11) dood: ‘Eerste beelden’

Zaterdag schoot een Nederlander in Frankrijk zijn Britse buurmeisje van 11 jaar dood. Dat berichten Britse media.

De man had al langer ruzie met zijn buren. Ditmaal liep dat dramatisch af. De 71-jarige Nederlander is ondertussen aangeklaagd voor m00rd.

De familie uit het Verenigd Koninkrijk was aan het barbecueën toen de Nederlandse buurman plotseling begon te schieten.

Het 11-jarige meisje was toen aan het schommelen en overleefde het incident niet. De vader van het kleintje raakte zwaargewond. Andere familieleden liggen ook nog in het ziekenhuis.

Eerder had de lokale burgemeester al eens bemiddeld tussen de buren, maar er was naar verluidt verder geen reden tot zorgen.

Dirk R. woonde samen met zijn Belgische echtgenote in het dorpje Saint Herbot. Daar werden ze de Belgen genoemd.

R. had amper contact met zijn buren, maar wel hadden ze al jarenlang ruzie over een stuk grond.

Franse media zeggen dat hij was weggelopen uit een Astérix stripalbum. Bij zijn arrestatie had hij ook verdovende middelen en alcohol in zijn bloed.

In zijn woning is ook cannabis aangetroffen. De Nederlander kwam amper buiten en sprak nauwelijks een woord Frans.

Tijdens zijn eerste verhoor zei hij haar verluidt dat hij er niks van snapte. “Het is zo verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ik begrijp het niet”, waren letterlijk zijn woorden.

Nu zijn er ook voor het eerst beelden opgedoken van de Nederlander. De man blijft in voorhechtenis, wellicht voor de hele duur van het onderzoek.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder