-

Nieuwste

Nederlander (71) sch!et op buren: meisje (11) d00d, ouders zwaargew0nd

Een tragische gebeurtenis heeft zich voorgedaan in Frankrijk, waarbij een 71-jarige Nederlander is gearr*steerd na het d00dschieten van zijn 11-jarige buurmeisje.

Een burenr*zie over een stuk grond zou de aanleiding zijn geweest voor dit vresel!jke gew*ld.

Het incident vond plaats in het gehucht Saint-Herbot in Le Bretagne, het meest westelijke deel van Frankrijk.

De Nederlander zou vanuit zijn raam het gezin onder vu*r hebben genomen, waarbij het 11-jarige meisje d0delijk werd getr0ffen.

De ouders, die ook in de tuin aanwezig waren, raakten eveneens gew0nd door k0gels. De vader verkeert in levensgeva*r, terwijl de moeder lichtere verw0ndingen heeft opgelopen.

Het 8-jarige zusje bleef gelukkig ongedeerd en werd opgevangen door een andere buurman in sh0cktoestand.

De exacte motieven voor deze gr*weldaad zijn nog niet volledig duidelijk, maar er wordt gesuggereerd dat een c0nflict over een stuk grond dat aan beide tuinen grenst, heeft geleid tot deze tragische sch!etpartij.

De h00fdverdachte is een gepensioneerde 71-jarige Nederlander die in het gehucht woont. De autoriteiten bevestigen dat hij een buurman van de slacht0ffers is.

Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek verscheen de man plotseling gew*pend met een vuurw*pen en opende hij meerdere keren het vuur op de slacht0ffers in hun eigen tuin.

Vervolgens zocht hij samen met zijn vrouw zijn toevlucht in hun huis. Uiteindelijk gaf de 71-jarige man zich over nadat de p0litie een onderhandelaar had ingezet. Het echtpaar is in hechten!s genomen.

Deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft de lokale gemeenschap gesch0kt en verontrust. Een buurvrouw die de familie van het overleden meisje goed kende, reageert vol onbegrip in de Franse media.

Ze beschrijft de familie als uiterst vriendelijke mensen, waardoor het onbegrijpelijk is dat zo’n traged!e heeft plaatsgevonden.

De autoriteiten zullen verder onderzoek doen naar dit afschuwel!jke incident om de precieze omstandigheden en motieven te achterhalen.

Ondertussen blijven de nabestaanden en de gemeenschap rouwen om het verlies van het 11-jarige meisje.

Onze gedachten gaan uit naar hen in deze moeilijke tijd, en we hopen dat ze de steun en troost kunnen vinden die ze nodig hebben om met dit onbeschrijfelijke verlies om te gaan.

Het voorval heeft niet alleen de directe omgeving geraakt, maar ook de bredere gemeenschap. Mensen zijn gesch0kt en verontwaardigd dat zoiets tragisch heeft kunnen gebeuren.

Er heerst een gevoel van onbegrip en ongeloof over de onbeschrijfelijke da*d van gew*ld.

De autoriteiten zullen ervoor zorgen dat gerechtigheid wordt gediend en dat de verantwoordelijke persoon ter verantwoording wordt geroepen voor zijn d*den.

Er zal grondig onderzoek worden gedaan om alle aspecten van de zaak te achterhalen en de volledige waarheid aan het licht te brengen.

Daarnaast zal ook worden gekeken naar eventuele tekortkomingen in het systeem die hebben bijgedragen aan deze traged!e, om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder