-

Nieuwste

Moeder krijgt torenhoge rekening van oma voor het oppassen: ‘Boete per minuut voor te laat komen’

Een moeder heeft haar hart gelucht op Reddit over de manier waarop haar eigen moeder zich gedraagt als het gaat om oppassen.

Hoewel haar moeder er geen enkel probleem mee heeft om op haar pasgeboren kleinkind te passen, wil ze er wel grof voor betaald worden.

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat grootouders oppassen op hun kleinkinderen, zodat de ouders bijvoorbeeld kunnen werken.

Voor de meeste grootouders is het altijd een feest als de kleinkinderen langskomen. Maar voor een oma in Amerika werkt het allemaal net even anders. Voor wat hoort wat.

Op het platform Reddit schrijft de vrouw dat zij en haar echtgenoot moeite hebben met het vinden van opvang voor hun kleintje.

Er zijn tal van mogelijkheden, maar financieel is het gewoon niet haalbaar. Daarom vroeg ze haar moeder of zij niet twee dagen per week op wilde passen, omdat het hen dan veel geld zou besparen.

Het stel kreeg echter niet het antwoord waar ze op hoopten. Oma wil best oppassen, aangezien ze al met pensioen is, maar ze heeft geen enkele intentie om het gratis te doen.

Deze oma eist $20 per uur en er moet ook een boete per minuut worden betaald als de ouders hun kindje te laat komen ophalen.

Daar blijft het niet bij, want deze oma heeft nogal wat eisen. Ze wil een autostoeltje, buggy, flesjes en voldoende eten en drinken.

Deze grootmoeder heeft namelijk niet de intentie om ook maar een cent uit te geven aan haar kleinkind en wil er juist aan verdienen.

De wanhopige en teleurgestelde moeder schrijft: “We hebben het al niet breed, maar dit kan ik al helemaal niet betalen.”

Het stel overweegt nu om hun kindje toch naar de kinderopvang te brengen.

“Ik hoopte geld te besparen, maar kinderopvang is goedkoper dan mijn eigen moeder. Het is eigenlijk bizar dat ik dit moet schrijven.”

In de reacties op de Reddit-post kwamen veel mensen met steun en begrip voor de moeder. Velen vonden het belachelijk dat de oma geld vroeg voor het oppassen op haar kleinkind, vooral gezien het feit dat het om haar eigen familie ging.

Sommige gebruikers suggereerden dat de moeder beter op zoek kon gaan naar andere opvangmogelijkheden, zoals een oppas of kinderdagverblijf, waar de kosten wel transparant zijn en er geen sprake is van financiële druk vanuit de familie.

Het verhaal van de moeder raakte ook een gevoelige snaar bij andere ouders die soortgelijke ervaringen hadden met hun eigen familieleden. Velen deelden hun eigen verhalen en gaven advies over hoe om te gaan met dergelijke situaties.

Het bleek dat het vragen van geld voor het oppassen op kleinkinderen niet uniek was en dat sommige grootouders er een gewoonte van maakten om hun diensten als oppas te monetariseren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder