Connect with us

Nieuwste

Meisje (13) gaat logeren bij vriendje: ‘8 dagen later zetten ouders beademing uit’

In Queensland in Australië is een challenge voor een meisje van dertien heel slecht afgelopen. Ze overleefde de beproeving immers niet.

Het meisje had de challenge gezien op TikTok. Haar ouders Andrea en Paul Haybes vertellen hoe ze hun dochter na acht dagen van de beademing moesten halen.

Op 31 maart ging Esra logeren bij een vriendje. De twee bedachten dat het een goed idee was om mee te doen aan een challenge genaamd chroming.

Daarbij worden jongeren aangemoedigd om chemicaliën te inhaleren. Seconden later zakte het meisje in elkaar. Haar hart was ermee opgehouden. Esra spoot een hele spuitbus deodorant door haar neus.

Volgens de vriend kreeg het meisje een paniekaanval. Hij belde meteen haar ouders met de vraag om hun dochter te komen halen. De jongen legde uit dat er iets niet oké was.

Pas na aankomst van de ouders, had men in de gaten dat haar hartje ermee was opgehouden. De hulpdiensten kwamen erbij en die trachtten haar nog te reanimeren.

Als bij wonder slagen de hulpdiensten erin om haar hartje weer aan de praat te krijgen. De hoop was dat ze het alsnog zou redden.

Na acht dagen aan de beademing komt aan het licht dat de hersenen van Esra onherstelbaar beschadigd waren.

De ouders kunnen niet anders dan het dramatische besluit te nemen om hun dochter van de beademing te halen.

Het gezin van het meisje is na het voorval compleet gebroken. De broers en zussen van Esra zijn zichzelf niet meer.

De ouders delen hun verhaal om andere mensen te behoeden voor deze domme challenge. “Ons gezin is verwoest. We slapen nog nauwelijks, kunnen niet meer eten en ook niet meer lachen.”

“Onze wens is dat voorkomen kan worden dat andere ouders hetzelfde zouden moeten meemaken.”