Connect with us

Nieuwste

Marijke (72) krijgt flinke boete na helpen van haar terminale boezemvriendin (82)

Helaas moeten de beste vriendinnen Marijke (72) en Anneke (82) binnenkort afscheid nemen van elkaar.

Anneke moet weldra afscheid nemen van het leven en Marijke wil haar nog zo veel mogelijk helpen waar ze kan.

Op een dag brengt Marijke haar vriendin naar het ziekenhuis. Ze besluit haar auto te parkeren naast de leenrolstoelen.

Omdat Anneke terminaal is, gaat lopen moeilijk. Het was dus wel prettig om haar auto zo dichtbij te parkeren. Maar hier kreeg ze een fikse bekeuring voor.

De twee vrouwen zijn al jaar en dag de beste vriendinnen. Uiteraard zegt Marijke ja wanneer Anneke haar vraagt om haar naar het ziekenhuis te brengen in Gouda.

“Normaal gezien brengt haar zoon of schoondochter haar, maar die waren met vakantie. Dit doe ik gewoon voor haar, ze is mijn beste vriendin.”

Het lichaam van Anneke is helemaal op en ze heeft moeite met lopen. “Ik wilde haar bij de deur afzetten en dan een plekje gaan zoeken op de parking van het Groene Hart.”

Ze gaat verder: “Maar het was enorm druk, zo druk dat we de parkeergarage zijn ingereden. Op het parkeerdek zag ik een rolstoel staan.”

“Het enige van mijn zorgen was Anneke op tijd en veilig op haar afspraak krijgen. Dus parkeerde ik mijn auto vlak naast de rolstoel.”

Na om en bij de 45 minuten komen de vrouwen terug bij de auto. Tot hun grote verbazing vinden ze een kaartje van stadstoezicht Goude onder de ruitenwisser.

Op het kaartje stond: “U heeft een verkeersovertreding begaan.” Later kreeg ze per post dan een boete van 319 euro.

De overtreding die ze maakte was parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats. Omdat ze niet de benodigde kaart had, kreeg Anneke dus een boete.

Anneke kon haar ogen niet geloven. Ze vertelt: “Ik had echt geen idee.” De vrouw gaat in beroep en legt uit aan het parket dat ze alleen maar met haar zieke vriendin bezig was.

Nu kreeg ze bericht dat haar beroep is afgewezen en dat ze die 319 euro alsnog gewoon moet betalen.

De bejaarde vrouw is behoorlijk van slag door de toestand. “Anneke is terminaal en moest naar het ziekenhuis. Daar kan je toch niet omheen. Ik slaap er niet van.”