Connect with us

Nieuwste

Man valt 26 kilo af na honderd dagen McDonald’s, drie keer per dag

De 57-jarige Amerikaanse Kevin Maginnis heeft onlangs een opvallend dieet afgerond: honderd dagen lang at hij drie keer per dag bij McDonald’s. Volgens zijn eigen zeggen is hij daarmee maar liefst 26 kilo afgevallen.

Gedurende de afgelopen maanden heeft Maginnis verslag gedaan van zijn onconventionele dieet op sociale media.

In februari woog hij 108 kilo, zo vertelde hij in een vlog: “En dat is absoluut niet acceptabel. Daarom besloot ik naar McDonald’s te gaan. Ik ga honderd dagen lang niets anders eten.”

Hij voegde er meteen aan toe: “Ik ga niet alles eten wat ze me geven, ik neem de helft van de maaltijden.”

Op dag 91 liet de Amerikaan lachend in een van zijn video’s weten: “Als we meer benzine in de tank doen dan erin past, komt het op onze heupen terecht.”

Toen het dieet afgelopen week ten einde liep, was Maginnis te gast bij NBC’s Today Show. Daar vertelde hij dat hij tussen de gehalveerde fastfood-maaltijden door geen tussendoortjes at.

“Ik heb alles van het menu gegeten. Quarterpounders, Big Macs, van alles. De medium maaltijden, met friet.” Hij dronk echter geen frisdrank: “Nee, alleen water.”

Maginnis, gekleed in een net pak en met een bescheiden buikje, beweerde dat zijn cholesterolgehalte was gedaald. Bovendien zei hij: “Ik had voorheen pre-diabetes (een voorstadium van diabetes type 2) en nu zijn mijn waarden gezond.”

Hoewel Maginnis, die viraal ging op sociale media, wellicht een levende reclame voor McDonald’s lijkt, benadrukte hij dat hij geen banden of overeenkomst heeft met de fastfoodketen.

Voor mensen die worstelen met overtollige kilo’s komt hij met een eenvoudige formule: “Met halve porties val je af, met driekwart porties blijf je op gewicht. Ongeacht wat je eet.”

Waarom hij juist voor dit specifieke voedsel heeft gekozen? “Ik was een grote man en mijn achternaam is Maginnis. Mensen noemden me Big Mag.”

Het verhaal van Kevin Maginnis heeft veel aandacht getrokken op sociale media vanwege zijn opmerkelijke dieetexperiment.

Hoewel het eten van fastfood over het algemeen niet wordt geassocieerd met een gezonde levensstijl, heeft Maginnis laten zien dat het beperken van porties en het maken van bewuste keuzes tot gewichtsverlies kan leiden.

Zijn verhaal benadrukt dat het belangrijk is om te kijken naar de hoeveelheid voedsel die we consumeren, ongeacht waar het vandaan komt.

Het is echter belangrijk om op te merken dat iedereen uniek is en dat wat voor de ene persoon werkt, niet per se voor iedereen geldt.

Het is altijd raadzaam om gezondheidsadvies in te winnen bij een professional voordat men begint aan een dieet of veranderingen in de voeding.

Kevin Maginnis heeft met zijn dieetexperiment laten zien dat het mogelijk is om gewicht te verliezen, zelfs door het eten van fastfood, mits men bewuste keuzes maakt en de porties controleert.

Zijn verhaal biedt inspiratie en kan anderen aanmoedigen om hun eigen eetgewoonten onder de loep te nemen en gezondere keuzes te maken.

Het illustreert ook het belang van bewustwording en het luisteren naar ons lichaam bij het nastreven van een gezonde levensstijl.