Connect with us

Nieuwste

Lichaampje baby gevonden in auto op parkeerplaats ziekenhuis: ‘Moeder vergat kindje’

In een geparkeerde auto bij het Saint-Joseph de Gilly-ziekenhuis in Charleroi is woensdagavond het levenloze lichaam van een baby gevonden. Het kindje was zes maanden oud.

Het is nog niet precies duidelijk wat er gebeurd is. Een medewerkster van het ziekenhuis zou haar kind in de auto vergeten zijn. Ze zou het kindje bij aanvang van de werkdag in de auto vergeten zijn.

De vrouw was nog maar pas uit zwangerschapsverlof. Ze vergat haar kind naar verluidt naar het kinderdagverblijf te brengen.

Pas in de vooravond werd het kindje opgemerkt. De politie en de hulpdiensten kwamen ter plaatse rond 17:30 uur, maar die konden niks meer doen.

Mélissandre, die haar partner begeleidde naar een medische afspraak, zag veel herrie op de parkeerplaats.

Ze vertelt dat er massaal veel hulpverleners aanwezig waren en dat er ook een medische hulppost was opgezet. “Mensen leken onrustig en radeloos. Andere mensen hielden hun handen voor hun gezicht.”

De vrouw zegt dat een bewaker het kindje had gevonden. Ze vroeg een dokter wat er aan de hand was en die zei dat er een vreselijke tragedie had plaatsgevonden.

In een reactie aan de lokale media omschrijft het ziekenhuis het voorval als een verschrikkelijk drama.

Om de exacte omstandigheden na te gaan, zal nog een autopsie worden uitgevoerd. Het parket van Charleroi startte een onderzoek.

Over de identiteit van de moeder is nog niets bekend. Ook het geslacht van de baby is vooralsnog niet vrijgegeven.