-

Nieuwste

Lichaampje baby gevonden in auto op parkeerplaats ziekenhuis: ‘Moeder vergat kindje’

In een geparkeerde auto bij het Saint-Joseph de Gilly-ziekenhuis in Charleroi is woensdagavond het levenloze lichaam van een baby gevonden. Het kindje was zes maanden oud.

Het is nog niet precies duidelijk wat er gebeurd is. Een medewerkster van het ziekenhuis zou haar kind in de auto vergeten zijn. Ze zou het kindje bij aanvang van de werkdag in de auto vergeten zijn.

De vrouw was nog maar pas uit zwangerschapsverlof. Ze vergat haar kind naar verluidt naar het kinderdagverblijf te brengen.

Pas in de vooravond werd het kindje opgemerkt. De politie en de hulpdiensten kwamen ter plaatse rond 17:30 uur, maar die konden niks meer doen.

Mélissandre, die haar partner begeleidde naar een medische afspraak, zag veel herrie op de parkeerplaats.

Ze vertelt dat er massaal veel hulpverleners aanwezig waren en dat er ook een medische hulppost was opgezet. “Mensen leken onrustig en radeloos. Andere mensen hielden hun handen voor hun gezicht.”

De vrouw zegt dat een bewaker het kindje had gevonden. Ze vroeg een dokter wat er aan de hand was en die zei dat er een vreselijke tragedie had plaatsgevonden.

In een reactie aan de lokale media omschrijft het ziekenhuis het voorval als een verschrikkelijk drama.

Om de exacte omstandigheden na te gaan, zal nog een autopsie worden uitgevoerd. Het parket van Charleroi startte een onderzoek.

Over de identiteit van de moeder is nog niets bekend. Ook het geslacht van de baby is vooralsnog niet vrijgegeven.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder