-

Nieuwste

Laatste nieuws: Wrakstukken ontdekt tijdens zoektocht naar vermiste onderzeeër

Tijdens de intensieve zoektocht naar de vermiste Titan-onderzeeër heeft de Amerikaanse kustwacht een doorbraak bereikt met de ontdekking van brokstukken in de nabijheid van het beroemde wrak van de Titanic.

Het nieuws van deze vondst werd snel gedeeld via het officiële Twitter-account van de kustwacht, waarmee de hoop op het vinden van de vermiste onderzeeër opflakkerde.

Sinds maandag werd de Titan-onderzeeër als vermist beschouwd, met vijf mensen aan boord. De ontdekking van de brokstukken heeft een sprankje hoop gebracht in deze zorgwekkende situatie.

Het is nog onduidelijk hoe de brokstukken precies gerelateerd zijn aan de vermiste onderzeeër, maar het feit dat er tastbare aanwijzingen zijn gevonden, wordt beschouwd als een belangrijke doorbraak in de zoekoperatie.

Direct na de ontdekking zijn teams van deskundigen van de kustwacht in actie gekomen om de brokstukken grondig te analyseren.

De verkregen informatie zal worden gebruikt om de zoektocht verder te coördineren en te richten op de meest veelbelovende gebieden. Om het publiek op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, is er later op de avond een persbijeenkomst gepland waarbij verdere updates worden verwacht.

Een van de opvarenden van de vermiste onderzeeër is Stockton Rush, de oprichter van OceanGate Expeditions, een bedrijf dat gespecialiseerd is in diepzee-expedities. Daarnaast bevinden zich aan boord Shahzada Dawood en zijn zoon Suleman, leden van een prominente Pakistaanse familie. De Fransman Paul-Henri Nargeolet is de ervaren kapitein van de onderzeeër, en ook de Britse miljardair en avonturier Hamish Harding maakt deel uit van de bemanning.

Hoewel de ontdekking van de brokstukken een belangrijke stap is, betekent dit niet dat de zoektocht nu ten einde is. Integendeel, de inspanningen worden juist opgeschaald. Het aantal schepen en onderwaterrobots dat betrokken is bij de zoekoperatie blijft groeien, in de hoop meer cruciale aanwijzingen te vinden die kunnen leiden tot het lokaliseren van de vermiste onderzeeër en de veilige terugkeer van de bemanning.

Terwijl de zoektocht voortduurt, is er tevens melding gemaakt van de vondst van een ‘Field of Debris’ (veld van puin). Het is nog onduidelijk of dit puin verband houdt met de vermiste onderzeeër of een andere bron heeft. Het team van experts zal dit fenomeen verder onderzoeken en de informatie meenemen in de zoekstrategie.

De hele wereld kijkt nu gespannen toe terwijl de zoekoperatie zich ontvouwt. De hoop is groot dat de ontdekking van de brokstukken zal leiden tot de langverwachte doorbraak en uiteindelijk tot de veilige terugkeer van de vermiste onderzeeër en haar bemanning.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder