-

Nieuwste

KNMI geeft waarschuwing voor hevig noodweer: “Het barst los”

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) waarschuwt de Nederlandse bevolking voor aanstaand noodweer.

Morgenmiddag worden hevige onweersbuien verwacht, waarbij lokaal hagel kan vallen. Het hele land zal dan te maken krijgen met code geel, aldus het instituut.

Na een periode van meer dan een maand zonder regen, heeft het weer gisteravond duidelijk een ommekeer gemaakt. Deze week staat er regen op de planning.

Vandaag is er een kans op een bui in het noorden van het land, maar over het algemeen blijft het droog.

Volgens Weerplaza liggen de temperaturen vandaag tussen de 24 en 28 graden, wat het aangenaam maakt.

Vanavond staat er dan eindelijk regen op het programma. Volgens de weermodellen van het KNMI wordt er in de loop van dinsdagmiddag meer regen verwacht, gepaard gaande met zwaar onweer.

De buien trekken vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. Er wordt veel neerslag verwacht in korte tijd, met hagelstenen tot wel 2 centimeter groot.

Het KNMI meldt ook dat de wind een kracht tot 75 kilometer per uur kan bereiken.

Ondanks het noodweer blijft het warm, met temperaturen voorspeld tussen de 25 en 30 graden.

Voor heel Nederland geldt code geel, wat betekent dat het verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden van het weer.

Woensdag staat er opnieuw veel zon op het programma, met temperaturen rond de 25 graden. Er is echter kans op regen.

Overigens is woensdag de eerste dag van de astronomische zomer. Gelukkig zal de zon dan volop schijnen. De dagen daarna zijn nog onzeker.

Volgens de eerste prognoses lijkt het binnenland zich te moeten voorbereiden op opnieuw veel regen en onweer, terwijl West-Nederland gespaard blijft.

Om geen paniek te veroorzaken, wachten meteorologen nog even met het geven van een definitieve voorspelling voor de rest van de week.

Maar uiteindelijk blijft het natuurlijk altijd een beetje gokken ?

Het KNMI adviseert de bevolking om alert te zijn op het aankomende noodweer en passende voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hoewel de weersvoorspellingen nooit 100% accuraat kunnen zijn, is het belangrijk om de waarschuwingen serieus te nemen en indien mogelijk activiteiten buiten te vermijden tijdens de hevigste buien.

Noodweer kan zorgen voor overlast op verschillende gebieden, zoals het verkeer en buitenactiviteiten.

Het is raadzaam om extra voorzichtig te zijn op de weg, langzaam te rijden en voldoende afstand te bewaren. Buitenactiviteiten kunnen beter worden uitgesteld of binnen worden georganiseerd.

Voor mensen die in de getroffen gebieden wonen, is het belangrijk om hun woningen goed te controleren op eventuele lekkages of andere problemen die het gevolg kunnen zijn van zware regenval.

Het is raadzaam om regenwaterafvoeren en dakgoten vrij te houden van bladeren en ander vuil om verstoppingen te voorkomen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder