-

Nieuwste

Joran van der Sloot onderweg naar VS: ‘Zwaar beveiligd konvooi’

Joran van der Sloot is onderweg van Peru naar de Verenigde Staten. Zijn advocaat Maximo Altez kon zijn overlevering niet tegenhouden.

Op de Peruaanse televisie was te zien hoe Joran in een politieauto werd gezet en in een zwaar beveiligd konvooi naar de luchthaven van Lima werd overgebracht.

Joran droeg een kogelwerend vest voor zijn eigen veiligheid. Het vliegtuig vertrok rond 8 uur lokale tijd naar Alabama.

Tijdens de vlucht wordt hij bewaakt door Amerikaanse Marshalls. Op het vliegveld zal hij worden opgewacht door een enorme meute pers.

De overlevering is groot nieuws in Amerika. Daar moet hij zich verantwoorden voor het afpersen van de nabestaanden van Natalee Holloway.

In 2010 beweerde hij te weten waar het lichaam van het verdwenen meisje was. Hij stak 25.000 dollar tipgeld op zak.

Later kwam aan het licht dat hij over de mogelijke vindplaats gelogen had. Het is nog niet geweten wanneer het proces precies van start gaat.

In de gevangenis in Peru speelde zich woensdag nog een incident af. Zijn vrouw Leidy en dochter Dushi kregen geen toestemming om afscheid te nemen.

Joran werd toen ze boos dat hij zichzelf verwondde. Daarbij moest hij naar het ziekenhuis afgevoerd worden.

Een van de voorwaarden voor de overlevering is dat Joran zijn resterende straf achteraf wel nog moet uitzitten in Peru.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder