-

Nieuwste

Hittegolf in Nederland: ‘Het wordt bijna 40 graden!’

Het is tijd om je zomerse outfit uit de kast te halen en je voor te bereiden op de komende dagen, want er staat mogelijk een regionale hittegolf voor de deur.

De temperatuur zal als een raket omhoogschieten en de komende dagen beloven flink warm te worden. Vooral in het weekend kunnen we tropische temperaturen verwachten.

Met name in Noord- en Midden-Limburg en het oosten van Brabant zullen mensen hun zwembadjes klaar moeten zetten.

Vanaf donderdag wordt het daar zomers warm, met temperaturen rond de 27 graden. In het weekend kan de thermometer zelfs richting de 31 graden stijgen.

Het belooft dus een heerlijk zonnig weekend te worden. Ook op maandag blijft het zeer warm, met temperaturen tussen de 29 en 30 graden.

Maar komt er ook daadwerkelijk een hittegolf? Om officieel van een hittegolf te kunnen spreken, moeten we vijf dagen achter elkaar temperaturen van 25 graden of hoger hebben, waarvan minstens drie dagen boven de 30 graden.

Volgens Weer.nl is de kans op een hittegolf in de genoemde regio’s momenteel zo’n 40 procent. Het is echter veel onwaarschijnlijker dat we een landelijke hittegolf krijgen, waarbij ook in De Bilt deze temperaturen worden gehaald. De kans daarop wordt geschat op slechts 5 procent.

Of we nu wel of geen hittegolf krijgen, het wordt in ieder geval een zonnig weekend waarbij je zonnebrandcrème en zonnebril goed van pas zullen komen.

Het is verstandig om jezelf goed te beschermen tegen de zon en te genieten van het mooie weer. Vergeet niet voldoende water te drinken en zoek zo nodig verkoeling in de schaduw of bij het water.

Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten en pas je plannen aan op basis van de temperaturen.
hittegolf

Zorg ervoor dat je jezelf en anderen voldoende beschermt tegen de hitte, vooral als je activiteiten buitenshuis plant.

Geniet van het zonnige weer, maar wees ook verstandig en zorg goed voor jezelf en je omgeving.

Het is belangrijk om tijdens de verwachte hittegolf en warme dagen de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier zijn enkele tips om jezelf koel te houden en goed voorbereid te zijn op de hoge temperaturen:

Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water, ook als je geen dorst hebt. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven en uitdroging te voorkomen. Neem altijd een fles water mee als je de deur uitgaat.

Zoek verkoeling: Zoek op hete momenten verkoeling in de schaduw, bijvoorbeeld onder een parasol of in een park met bomen. Vermijd directe blootstelling aan de zon, vooral tijdens het heetste deel van de dag.

Draag lichte en ademende kleding: Kies voor lichte, loszittende kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. Deze materialen helpen je lichaamstemperatuur te reguleren en voorkomen oververhitting.

Bescherm jezelf tegen de zon: Draag een hoed of pet en gebruik zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Beperk fysieke inspanning: Verminder fysieke activiteiten die veel inspanning vereisen, vooral tijdens de warmste uren van de dag. Probeer deze activiteiten te plannen in de vroege ochtend of late avond, wanneer de temperaturen koeler zijn.

Zorg voor voldoende ventilatie: Zorg ervoor dat je ruimtes goed geventileerd zijn, vooral tijdens de warmste uren. Gebruik ventilatoren of airconditioning om de luchtstroom te bevorderen en je huis koel te houden.

Let op kwetsbare groepen: Houd extra rekening met ouderen, kinderen en mensen met gezondheidsproblemen. Zorg ervoor dat zij voldoende koeling en hydratatie hebben en check regelmatig hoe het met ze gaat.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder