-

Nieuwste

Dit bijzondere cadeau krijgt prinses Alexia voor haar 18e verjaardag: ‘Van landsbelang’

Op 26 juni mag prinses Alexia alweer 18 kaarsjes uitblazen. Alexia heeft ongetwijfeld lang uitgekeken naar deze speciale dag.

Het is niet bekend hoe ze haar verjaardag gaat vieren. Dat wordt voorlopig nog geheimgehouden. Wel is ondertussen aan het licht gekomen welk cadeau ze gaat krijgen voor haar verjaardag.

Alexia is inmiddels weer thuis en heeft haar diploma van het UWC Atlantic College op zak. Naast het vieren van het behalen van haar diploma, mag ze binnenkort ook haar verjaardag vieren.

Royal Leerdam Crystal brengt ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Alexia een Oranjevaasje uit. Net zoals bij de achttiende verjaardag van Amalia.

De vaasjes worden alleen gemaakt ter gelegenheid van belangrijke gebeurtenissen van landsbelang of binnen het Koninklijk Huis.

De vaasjes worden handgemaakt en met de mond geblazen. Ze zijn te bestellen via de website van het bedrijf.

Volgens de traditie gaat het eerste vaasje naar de koninklijke familie. Vanaf 26 juni, de verjaardag van de prinses, is het nieuwe Oranjevaasje dan officieel te koop.

Het nieuwe vaasjes is van de hand van Tess van Zalinge. Ze vindt het een eer dat ze het vaasje mocht ontwerpen.

Volgens haar is het een modieus en modern vaasje geworden. Royal Leerdam Crystal produceerde overigens het eerste vaasje in 1927 ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Prinses Juliana. Zij is de overgrootmoeder van Amalia.

Chris Lanooy liet zich toen inspireren door een Oranjeappel. Het resultaat is dan ook een uitvormig, geribd vaasje met een kort opstaande hals.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder