Connect with us

Nieuwste

Dit bijzondere cadeau krijgt prinses Alexia voor haar 18e verjaardag: ‘Van landsbelang’

Op 26 juni mag prinses Alexia alweer 18 kaarsjes uitblazen. Alexia heeft ongetwijfeld lang uitgekeken naar deze speciale dag.

Het is niet bekend hoe ze haar verjaardag gaat vieren. Dat wordt voorlopig nog geheimgehouden. Wel is ondertussen aan het licht gekomen welk cadeau ze gaat krijgen voor haar verjaardag.

Alexia is inmiddels weer thuis en heeft haar diploma van het UWC Atlantic College op zak. Naast het vieren van het behalen van haar diploma, mag ze binnenkort ook haar verjaardag vieren.

Royal Leerdam Crystal brengt ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Alexia een Oranjevaasje uit. Net zoals bij de achttiende verjaardag van Amalia.

De vaasjes worden alleen gemaakt ter gelegenheid van belangrijke gebeurtenissen van landsbelang of binnen het Koninklijk Huis.

De vaasjes worden handgemaakt en met de mond geblazen. Ze zijn te bestellen via de website van het bedrijf.

Volgens de traditie gaat het eerste vaasje naar de koninklijke familie. Vanaf 26 juni, de verjaardag van de prinses, is het nieuwe Oranjevaasje dan officieel te koop.

Het nieuwe vaasjes is van de hand van Tess van Zalinge. Ze vindt het een eer dat ze het vaasje mocht ontwerpen.

Volgens haar is het een modieus en modern vaasje geworden. Royal Leerdam Crystal produceerde overigens het eerste vaasje in 1927 ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Prinses Juliana. Zij is de overgrootmoeder van Amalia.

Chris Lanooy liet zich toen inspireren door een Oranjeappel. Het resultaat is dan ook een uitvormig, geribd vaasje met een kort opstaande hals.