-

Nieuwste

Dinsdag in hele land code rood vanwege zware 0nweer

Het KNMI heeft een waarschuwing afgegeven voor stevige 0nweersbuien met plaatselijke hagel, die dinsdag aan het eind van de middag kunnen plaatsvinden.

Voor het hele land geldt dinsdagmiddag code geel, omdat het weer mogelijk hinder kan ver00rzaken voor het verkeer en buitenactiviteiten.

De buien zullen vanuit het zuidwesten naar het noordoosten trekken. Het KNMI waarschuwt dat er in korte tijd veel neerslag kan vallen, met plaatselijk hagelstenen tot wel 2 centimeter groot. Bovendien is er ook kans op windst0ten tot 75 kilometer per uur.

Ondanks de 0nweersbuien blijft het warm, met maximumtemperaturen tussen de 25 en 30 graden. Woensdag zal de zon weer doorbreken en kunnen we een temperatuur van rond de 25 graden verwachten.

Het is belangrijk om alert te zijn tijdens dergelijke weersomstandigheden en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen.

Bij stevige 0nweersbuien kan het verstandig zijn om buitenactiviteiten uit te stellen of een veilige schuilplaats te zoeken. Zware regenv*l kan leiden tot wateroverlast op wegen en lokaal zelfs tot overstromingen.

Hagel kan sch*de aan gebouwen, voertuigen en gewassen veroorzaken. Windst0ten kunnen gevaarl!jk zijn, vooral in open gebieden en rondom losse objecten.

Het is ook belangrijk om de weerberichten en eventuele waarschuw!ngen van lokale autoriteiten in de gaten te houden voor de meest recente informatie over het weer.

Het KNMI en andere meteorologische instituten geven regelmatig updates om het publiek op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en mogelijke risic0’s.

Naast de mogelijke hinder die de 0nweersbuien met zich meebrengen, is het goed om te benadrukken dat het belangrijk is om ook goed voor onszelf te zorgen tijdens warme dagen.

Drink voldoende water, zoek indien mogelijk schaduw op en vermijd intense fysieke inspanning tijdens de warmste uren van de dag.

Let ook op de gezondheid en veiligheid van kw*tsbare groepen, zoals ouderen, jonge kinderen en mensen met gezondheidsproblemen.

Het weer in Nederland kan snel veranderen en het is verstandig om altijd voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden.

Door de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en alert te blijven, kunnen we veilig en comfortabel omgaan met de veranderende weersomstandigheden.

Het KNMI heeft de waarsch*wing voor de stevige 0nweersbuien met plaatselijke hagel uitgegeven om mensen bewust te maken van de mogelijke risic0’s en hen de kans te geven passende maatregelen te nemen.

Het is raadzaam om bij dre!gend 0nweer buitenactiviteiten te onderbreken en een veilige plek op te zoeken, zoals een gebouw of een auto.

Het is ook verstandig om losse voorwerpen in de buitenlucht vast te zetten of op te bergen om sch*de door windst0ten te voorkomen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder