Connect with us

Nieuwste

Diana in shock na bezoek graf van dochtertje: ‘Platgebrand en bloemen weggegooid’

Voorbije dinsdag ging Diana even langs bij het graf van haar dochtertje. Maar daar aangekomen, zag ze dat de gedenkplaats in brand was gestoken. De steen was pikzwart en de bloemen waren weggegooid.

Diana doet haar verhaal bij RTL Nieuws. De vrouw had haar kinderen naar school gebracht en wilde nog even het graf van haar dochter bezoeken.

Met pijn in haar stem getuigt ze: “Ik ga vrijwel iedere dag. Het is mijn kleine ritueel. Maar toen ik arriveerde, moest ik huilen.”

Haar dochter Britt is al tien jaar niet meer onder ons. Het kleine meisje overleefde een epileptische aanval niet. Ze werd niet eens een jaar oud.

Het graf van het meisje is niet meer te redden. De beelden zijn kapotgemaakt, de steen is in brand gestoken en de bloemen zijn weggegooid.

Na de ontdekking belde ze gelijk haar man op. “Ik ben gaan zitten en heb gehuild als een speenvarken.”

“Waarom doen mensen zoiets? Ik begrijp het niet. Stel je hebt dan problemen met ons, zeg dat dan gewoon. Maar dit?”

De moeder probeerde om de steen weer schoon te maken, maar dat lukte niet. “Je kunt toch niet tegen een verbrande gedenksteen aankijken?”

“Hoe moet ik dit dan aan mijn kinderen uitleggen?”, vraagt de wanhopige moeder zich af. Kevin en Diana hebben nog een peuter en een zoon van acht.

“Ons zoontje weet dat hij een zus heeft die er niet meer is. Dat uitleggen was al lastig genoeg. Ik zou echt niet weten hoe ik dit op de correcte manier moet gaan vertellen.”

Ondertussen werd er wel een onderzoek ingesteld om de daders te vatten. Dat zal een lastige opdracht worden. Op de plaats in Heerlen hangen immers geen camera’s.