Connect with us

Nieuwste

Chantal eist dat haar partner contact met zijn kinderen verbreekt: ‘Te veel aandacht’

Chantal (35) heeft een gelukkige relatie met haar nieuwe liefde Richard (42). Maar nu eist ze dat haar partner het contact verbreekt met zijn kinderen uit een vorige relatie.

De vrouw droomt van een mooie toekomst met Richard en wil deze alleen met hem opbouwen. Liefst zonder zijn drie kinderen uit een vorige relatie.

Chantal heeft zelf geen kinderen. Richard heeft drie kinderen in de leeftijd van 9, 15 en 18 jaar. Ze wil niet dat hij daar nog contact mee heeft.

Ze wil dolgraag een toekomst met Richard, maar zijn drie kinderen horen daar niet bij. Ze schrijft: “Ik wil dat we samen iets gaan neerzetten.”

“We kunnen niks opbouwen op deze manier, want die kinderen hebben constant aandacht nodig. Ze wonen bij hun moeder, maar ieder weekend moet hij zijn jongste dochter gaan ophalen.”

“Die van 15 en 18 zijn al zelfstandig, dus die komen zelf en ook gewoon onaangekondigd. Dan heb ik lekker gekookt voor hem, en dat staat plotseling zijn zoon voor de deur.”

Richard praat niet meer met zijn ex. Ze hebben dan ook een slechte band. “Zijn ex is boos dat hij verder wil met mij, maar dat is nu eenmaal het leven.”

“Dat neemt ze hem enorm kwalijk. Ik zie wel dat hij er ontzettend mee zit. Maar ik heb ook het idee dat hij helemaal niet zo veel van zijn kinderen houdt.”

“Ik heb het nu al enkele keren gezien en wanneer zijn dochter bij ons is, zit hij alleen maar op zijn telefoon te tokkelen. Dat kan toch ook niet?”

“Daarom heb ik tegen Richard gezegd dat het beter is dat hij het contact met zijn kinderen zou verbreken. Dan kunnen we samen aan onze toekomst werken.”

“En met verbreken bedoel ik ook echt verbreken. Op Facebook, WhatsApp, gewoon overal. Dan kan hij eindelijk tijd aan mij spenderen en kunnen we samen iets opbouwen.”

“Ik snap dat mensen zeggen dat ik niet goed spoor of naar een instelling moet of zo. Maar ik heb hem dit duidelijk gezegd, want anders kan het zo niet verder.”

“We wonen in hetzelfde dorp, dus ik heb niet de illusie dat hij ze echt nooit meer gaat zien. Maar het zou fijn zijn als dit niet meer in ons huis is.”

“Richard reageerde verbaasd op mijn voorstel, maar hij wil er wel over nadenken. Ik heb gezegd dat ik binnen de twee weken een reactie verwacht.”

“Eerlijk gezegd: het feit dat hij erover wil nadenken, sterkt mij in het gevoel dat zijn kinderen geen prioriteit voor hem zijn. Ik wil ook alleen maar het beste voor hem.”