-

Nieuwste

Asielzoeker steekt kinderen neer op speelplaats: ‘Nederlandse peuter gewond’

In het Franse Annecy heeft een man kinderen aangevallen met een mes op een speelplaats. Bij de aanval raakten zes personen gewond. Daaronder is ook een Nederlandse peuter.

Het gaat om onder andere vier kinderen van twee en drie jaar oud en een kindje van 22 maanden. Enkelen verkeren in kritieke toestand.

Er raakten ook twee volwassenen gewond. De man werd aangehouden en raakte daarbij gewond.

Het betreft een Syrische asielzoeker die reeds een verblijfsvergunning kreeg. Zijn motieven zijn niet bekend.

Minister van Binnenlandse Zaken Darmarin is vol lof over het snelle ingrijpen van de politie. Hij is inmiddels in Annecy gearriveerd, alsook premier Borne.

In het Franse parlement werd een minuut stilte gehouden vanwege de laffe mesaanval. Het hele land is verslagen.

President Macron veroordeelde de aanval al als een laffe daad en zegt dat het hele land in rouw is.

Aan alle reacties in het land is te zien dat er een grote schokgolf door Frankrijk gaat. Dat heeft eerst en vooral te maken met het terreurverleden van het land. De angst voor nieuwe incidenten zit er goed in.

Ook het feit dat de slachtoffers zo jong zijn zorgt voor heel wat verontwaardiging. Het gaat immers om peuters.

Over de actuele toestand van de kinderen is nog niet veel geweten. Wel is bekend dat er enkele in kritieke toestand verkeren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder