Connect with us

Nieuwste

Alleenstaande vader (23) is zijn kind zat: ‘Wil hem afstaan voor adoptie’

Voor de meeste mensen is ouder worden het mooiste wat er is in het leven. Maar dat is niet het geval voor iedereen. Een anonieme vader op Reddit deed zijn beklag over hoe het is om met een kind te leven. Nu wil hij zijn zoon zelfs afstaan voor adoptie.

De jongeman van 23 smeekte zijn vriendin indertijd om toch maar geen abortus te plegen. Zijn nu ex-vriendin zei hem dat hij zich dan maar moest gaan voorbereiden op een alleenstaand vaderschap. Zelf wilde ze niks met de baby te maken hebben.

De man laat weten dat hij daar aanvankelijk wel akkoord mee ging. Hij verwachtte dat hij zou afstuderen en een goede baan zou vinden. De man dacht dat hij inderdaad goed voor zijn zoon zou kunnen zorgen.

Daar heeft hij nu allemaal heel veel spijt van. Hij wijst nu vooral op de vele gebreken van het alleenstaand vaderschap. Zo heeft hij geen tijd meer om vrouwen te daten en zijn sociaal leven is een puinhoop.

Hij onthult: “Ik voel me afgesloten van de wereld en moe. Nu is mijn zoon mijn enige vriend. Ik heb geen vrije tijd meer tussen mijn werk en hem. Het enige wat ik nog kan doen in mijn vrije tijd is naar het park gaan om te spelen en naar kinderprogramma’s zitten kijken.”

“Eigenlijk ben ik gewoon ongelukkig. Het is zelfs zo erg dat ik een beetje vijandig word tegenover mijn zoon. En ik wil niet dat zoiets zou gebeuren.”

“Ik wil gewoon een goede vader zijn die van zijn kind houdt, maar ik kan het gewoon niet. Ik probeer dit al twee jaar. Je hoort altijd maar praten over de onvoorwaardelijke liefde die je voor een kind zou moeten voelen. Dat stukje ontbreekt bij mij. Ik wil iets anders in mijn leven, want ik voel dit helemaal niet.”

Hij vraagt de mensen op het forum of de mensen hem nu een ellendeling vinden omdat hij adoptie overweegt.

“Waarom ik dit eventueel overweeg, is omdat ik dat dit gevoel tijdens zijn jeugd alleen nog maar erger zal worden. Dat naarmate ik ongelukkiger zal worden. Hij is beter af in een wat meer stabiel gezin.”