Connect with us

Nieuwste

16-jarige jongen weigert te betalen voor bus: ‘Slaat chauffeur in coma’

In België was het deze week weer flink foute boel. Net zoals bij ons lopen ook daar veel minderjarigen rond van wie de ouders de opvoeding niet zo ernstig nemen. En die gevolgen zien we iedere dag op straat.

Daar weet buschauffeur Domingo Smets (51) ondertussen alles van. Het is een wonder dat hij dit nog kan navertellen. Een jongen van amper 16 sloeg hem bijna naar de eeuwige jachtvelden.

Domingo is al 21 jaar werkzaam voor De Lijn. Deze week stopte hij zijn bus bij een halte vlakbij een school in Tienen.

Twee jongeren stapten in, maar die hadden geen saldo op hun ov-kaartje. De chauffeur wijst de jongens erop dat ze wel moeten betalen.

Dat zijn de twee jongens hoegenaamd niet van plan. Er ontstaat een heftige woordenwisseling, waarna een van de jongeren de chauffeur keihard in zijn gezicht slaat.

Dankzij alerte omstanders kan Domingo het nog navertellen. Ze komen tussenbeide en brengen Domingo in veiligheid. De hulpdiensten komen ter plaatse en zij voeren de man af naar het ziekenhuis.

De vrouw van de buschauffeur is kapot van verdriet. “De onderzoeken zijn nog altijd aan de gang. Er worden scans van zijn hoofd gemaakt.” Maar de eerste resultaten doen het ergste vermoeden.

Het enige goede nieuws is dat de dader zich ondertussen wel heeft gemeld op het politiebureau.

De jongen zou hebben toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor de huidige toestand van Domingo. Omdat hij minderjarig is, werd hij na enkele uren weer vrijgelaten. De kans is dus groot dat hij er makkelijk vanaf komt.