-

Nieuwste

Zwangere Ryan (30) wil geslacht veranderen van M naar X na eerdere verandering van V naar M

Ryan Ramharak (30) uit Hilversum beviel onlangs van baby Ravi, terwijl hij een volle baard en een megabuik had.

Voor Ryan was één ding in het leven zo klaar als een klontje: hij heeft zich geen dag vrouw gevoeld en onderging daarom een geslachtsverandering. Maar er was nog een grote levensdroom: zelf een kindje op aarde zetten.

Dat de baby er nu is, is het grootste geluk dat Ryan zich kan indenken. Ravi wordt gendervrij opgevoed.

Volgens Ryan en zijn partner David, een man en queer cisman, is het belangrijk om een kindje te laten zijn wie hij of zij wil zijn en zichzelf te laten ontdekken. Waarom zou je een etiket jongen of meisje op iemand plakken?

Ryan is een non-binair transpersoon die als meisje is opgevoed maar zeven jaar geleden in transitie ging.

“Ik ben non-binair. Dus ik voel me geen vrouw, maar ook geen man.” Ryan heeft wel een baarmoeder en kan dus op een biologische manier kinderen krijgen. Na de derde date met David zei Ryan al dat hij graag een kindje wilde.

Het zwanger worden ging echter niet helemaal vanzelf. Ryan moest stoppen met het spuiten van het mannelijke hormoon testosteron en weer ongesteld worden.

Een bom aan hormonen gierde door zijn lijf. “De periode was heel erg dubbel. Aan de ene kant was het zwanger zijn pittig.

Maar om een zwangere buik voor de spiegel te zien was ook prachtig. Ik straalde continu, zo mooi.”

Voor het queerstel was het belangrijk om Ravi gendervrij op te voeden. De baby krijgt een inclusieve naam. Ravi speelt met poppen, blokken en lego. Heeft roze kleren én blauwe.

Sommige mensen noemen Ravi een meisje, anderen een jongen. Ryan en David laten deze mensen in hun waan. Ravi mag zijn wie hij of zij wil zijn en zichzelf ontdekken. Vrij zijn.

Het is begrijpelijk dat mensen dit opvoedingsmodel raar vinden, of misschien zelfs wel idioot. Maar waarom zou het gek zijn? Wat is normaal en wie bepaalt dat dan?

David en Ryan leggen mensen graag uit waarom ze dingen doen zoals ze ze doen en willen graag in gesprek.

Stellen zoals Ryan en David hebben het niet makkelijk. Er zijn er in ons land ook maar een handjevol van.

Al zijn de mensen op straat overwegend begripvol. Ryan kreeg geen ouderschapsverlof omdat hij als man ingeschreven stond. Hij kreeg een soort ziekteverlof.

Het bureaucratische systeem is vastgeroest, concludeert het stel. Bij het geboortecertificaat ging het ook mis. Ravi moest als jongen of meisje worden aangegeven.

In het certificaat moet een kind nu een moeder hebben. Ryan en David zijn een rechtszaak begonnen en hopen dat ze via de rechter kunnen regelen dat dat straks niet meer hoeft.

Er is nog een lange weg te gaan, concluderen ze.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder