-

Nieuwste

Zus vermiste Madeleine McCann doet voor het eerst boekje open: ‘Ze leeft nog’

Amelie, de ondertussen 18-jarige zus van Madeleine McCann, heeft voor het eerst in het openbaar gesproken over de vermissing van haar zus.

Amelie McCann nam woensdag het woord tijdens een herdenking. Het is nu precies 16 jaar geleden dat Maddie verdween uit de vakantiewoning van het gezin in Portugal.

Tijdens de gebedsherdenking bij hun familiewoning in Rothley, in de buurt van Leicester, zei ze: “Het is geweldig dat iedereen hier is, maar het is een droevige gebeurtenis.”

De lokale priester nam eveneens het woord. Hij zei: “Vanavond zijn we hier bij elkaar om onze bezorgdheid te tonen voor Madeleine en alle jonge kinderen die tegen hun wil en tegen de wil van hun families worden meegenomen.”

“We zijn ook samen om elkaar aan te sporen om te blijven hopen. En om te bidden voor hernieuwde krachten in deze moeilijke tijden.”

Daarna herhaalden de aanwezigen in koor de volgende leuzen: “Geeft nooit op, laat geen enkele steen onaangeroerd, vergeet me niet, nog steeds vermist, nog altijd gemist.”

Onlangs ging op het internet een jongedame viraal. Zij was ervan overtuigd dat zij het vermiste meisje was. Ze beweerde daarvoor zelfs bewijs te hebben.

De onderzoekers namen deze vrouw echter niet ernstig. Leidinggevenden van het onderzoek nemen aan dat ze niet meer leeft.

De vrouw in kwestie, met account @iammadeleinemcann op Instagram, zegt dat ze zich enkele maanden terug begon af te vragen of zij misschien Maddie is. Ze voegde eraan toe: “Het was iets dat ik gehoord had van mijn oma.”

De jongedame is nu 21 jaar oud. Indien Maddie nog zou leven, zou ze nu negentien jaar oud zijn. Maar de vrouw zegt dat haar leeftijd misschien fout is.

Een Zwitsers bedrijf in kunstmatige intelligentie voerde een onderzoek uit. Ze voerden een gezichtsherkenningstest uit om te bepalen of de vrouw misschien gelijk kon hebben.

Het bedrijf Ava-X voerden foto’s van Wendell en McCann in de iris-gezichtsherkenningssoftware in. De resultaten toonden aan dat het vrijwel onmogelijk is dat de jongedame Maddie zou zijn.

De medeoprichter van het bedrijf Christian Fehrlin legt uit dat er wel een match was tussen de kinderfoto’s en de foto’s van Wendell. Het systeem kon echter geen overeenkomst vinden met de foto’s van Madeleine en de jongedame.

Fehrin vertelt aan de Zwitserse krant Blick: “Toen we dezelfde oefening deden met de foto van Maddie, kon er geen overeenkomst worden gevonden.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder