-

Nieuwste

Youssouf vertelt wat hij allemaal wil krijgen in Nederland: ‘Eten, huis, geld en auto’s’

Er worden dit jaar om en bij de 77.000 nieuwe asielzoekers verwacht in Nederland. Dit baart grote zorgen. In Ter Apel slapen er weer mensen buiten en er zijn nu al amper woningen te verkrijgen.

Toch houdt dat heel wat mannen uit Afrikaanse en Arabische landen niet tegen om alsnog naar ons land te komen.

Meer nog: er zijn nog meer mensen onderweg dan aanvankelijk verwacht. Dan zou je denken dat deze mensen bescheiden zijn, omdat ze toch uit armere landen komen. Bij sommigen ligt dit een beetje anders.

Ongehoord Nederland trok naar Ter Apel om enkele asielzoekers aan de tand te voelen. Ze vroegen mensen wat ze verwachten en kregen soms rare antwoorden.

Een man uit Afrika heeft wel heel hoge verwachtingen. Zonder schaamte legt hij uit dat hij hier verwacht eten te krijgen. Maar daar houdt het nog niet bij op.

De man zegt serieus: “In elk geval wil ik ook auto’s en een huis. Alles wat je maar kunt bedenken.”

Een andere Afrikaan kent ook geen bescheidenheid. Ook hij geeft aan dat hij een auto en een huis wil.

Een Algerijnse man geeft dan weer aan dat zijn eigen land fantastisch is. De verslaggever wil dan weten waarom hij naar Nederland is gekomen. “Ik wilde naar een beter land”, luidt het antwoord.

Op het einde maken we kennis met een Tunesische jongen. Hij zou graag naar zijn land terug willen, maar eerst wil hij een verblijfsvergunning in Nederland.

En wat wil hij daarmee dan doen? “Een beetje heen en weer reizen tussen de twee landen. Geen probleem. Europa is beter voor Afrikanen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder