Connect with us

Nieuwste

Youssouf vertelt wat hij allemaal wil krijgen in Nederland: ‘Eten, huis, geld en auto’s’

Er worden dit jaar om en bij de 77.000 nieuwe asielzoekers verwacht in Nederland. Dit baart grote zorgen. In Ter Apel slapen er weer mensen buiten en er zijn nu al amper woningen te verkrijgen.

Toch houdt dat heel wat mannen uit Afrikaanse en Arabische landen niet tegen om alsnog naar ons land te komen.

Meer nog: er zijn nog meer mensen onderweg dan aanvankelijk verwacht. Dan zou je denken dat deze mensen bescheiden zijn, omdat ze toch uit armere landen komen. Bij sommigen ligt dit een beetje anders.

Ongehoord Nederland trok naar Ter Apel om enkele asielzoekers aan de tand te voelen. Ze vroegen mensen wat ze verwachten en kregen soms rare antwoorden.

Een man uit Afrika heeft wel heel hoge verwachtingen. Zonder schaamte legt hij uit dat hij hier verwacht eten te krijgen. Maar daar houdt het nog niet bij op.

De man zegt serieus: “In elk geval wil ik ook auto’s en een huis. Alles wat je maar kunt bedenken.”

Een andere Afrikaan kent ook geen bescheidenheid. Ook hij geeft aan dat hij een auto en een huis wil.

Een Algerijnse man geeft dan weer aan dat zijn eigen land fantastisch is. De verslaggever wil dan weten waarom hij naar Nederland is gekomen. “Ik wilde naar een beter land”, luidt het antwoord.

Op het einde maken we kennis met een Tunesische jongen. Hij zou graag naar zijn land terug willen, maar eerst wil hij een verblijfsvergunning in Nederland.

En wat wil hij daarmee dan doen? “Een beetje heen en weer reizen tussen de twee landen. Geen probleem. Europa is beter voor Afrikanen.”