Connect with us

Nieuwste

Woeste honden vallen bejaarde man (77) aan op zijn eigen oprit: ‘Van achter gegrepen’

In Stekene in België is het hek helemaal van de dam. Bewoners van de Prekerijdreef eisen maatregelen nadat een bejaarde man van 77 door woeste honden werd aangevallen.

En het was niet de eerste keer dat de beesten uitbraken. De man is inmiddels herstellende van de aanval.

Toto

Hij vertelt anoniem aan Het Laatste Nieuws: “Ik had net mijn poort geopend en stond op mijn eigen oprit, toen ik plotseling van achter werd vastgegrepen.”

“Een hond beet me in mijn kuit om me onderuit te halen en de andere sprong recht naar mijn keel. Godzijdank kon ik me verweren met mijn arm.”

De man is tot op het bot gebeten in zijn arm. Hij toont het bloed op zijn oprit en op zijn auto. “Ze moesten me met de ziekenwagen komen halen.”

“Er zitten 14 hechtingen in mijn arm. Alles is zwaar opgezwollen, het doet ontzettend veel pijn. Het echter veel erger kunnen zijn en dan was ik er niet meer geweest.”

De honden waren ontsnapt bij een van zijn buren. De bewoners zijn getraumatiseerd en zeggen dat dit niet de eerste keer is.

Een van de buren vertelt: “In totaal zitten er zes honden. De ene hond is al agressiever dan de andere.” Er zijn al vier incidenten geweest. Bij een daarvan werd een persoon van zijn fiets getrokken.

Sinds de gebeurtenissen durven sommige mensen niet meer buiten komen. “Diegenen die dat wel doen hebben een mes en pepperspray bij zich. We moeten ons kunnen verdedigen”, klinkt het.

De buren eisen nu actie van de gemeente. “Het is toch niet normaal dat die beesten achter schrikdraad zitten?”, vragen ze zich af.