-

Nieuwste

Woeste honden vallen bejaarde man (77) aan op zijn eigen oprit: ‘Van achter gegrepen’

In Stekene in België is het hek helemaal van de dam. Bewoners van de Prekerijdreef eisen maatregelen nadat een bejaarde man van 77 door woeste honden werd aangevallen.

En het was niet de eerste keer dat de beesten uitbraken. De man is inmiddels herstellende van de aanval.

Toto

Hij vertelt anoniem aan Het Laatste Nieuws: “Ik had net mijn poort geopend en stond op mijn eigen oprit, toen ik plotseling van achter werd vastgegrepen.”

“Een hond beet me in mijn kuit om me onderuit te halen en de andere sprong recht naar mijn keel. Godzijdank kon ik me verweren met mijn arm.”

De man is tot op het bot gebeten in zijn arm. Hij toont het bloed op zijn oprit en op zijn auto. “Ze moesten me met de ziekenwagen komen halen.”

“Er zitten 14 hechtingen in mijn arm. Alles is zwaar opgezwollen, het doet ontzettend veel pijn. Het echter veel erger kunnen zijn en dan was ik er niet meer geweest.”

De honden waren ontsnapt bij een van zijn buren. De bewoners zijn getraumatiseerd en zeggen dat dit niet de eerste keer is.

Een van de buren vertelt: “In totaal zitten er zes honden. De ene hond is al agressiever dan de andere.” Er zijn al vier incidenten geweest. Bij een daarvan werd een persoon van zijn fiets getrokken.

Sinds de gebeurtenissen durven sommige mensen niet meer buiten komen. “Diegenen die dat wel doen hebben een mes en pepperspray bij zich. We moeten ons kunnen verdedigen”, klinkt het.

De buren eisen nu actie van de gemeente. “Het is toch niet normaal dat die beesten achter schrikdraad zitten?”, vragen ze zich af.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder