Connect with us

Economie

Vrouw van Rob de Nijs (80) in rouw: ‘Ik heb nog een kort gesprek met hem kunnen voeren’

Rob de Nijs (80) heeft na zijn ziekenhuisopname wegens ademhalingsproblemen een paar woorden kunnen wisselen met zijn vrouw Henriëtte. Hoewel de zanger nog steeds in het ziekenhu!s ligt en de situatie ernstig blijft, is Henriëtte voorzichtig positief.

In gesprek met de Telegraaf vertelt ze dat De Nijs wist waar hij was en haar hand kneep. Ze is dankbaar dat hij er nog is en dat de situatie beter lijkt te zijn dan de afgelopen dagen.

Jet, zoals Henriëtte vaak genoemd wordt, en de drie kinderen van De Nijs zijn veel bij hem in het ziekenhu!s. De zanger wil zo graag leven en hangt daarom sterk aan het leven.

Zijn manager meldt dat er in de loop van maandag meer duidelijkheid komt over zijn toestand.

Rob de Nijs, die l!jdt aan de z!ekte van Parkinson, moest vrijdag worden opgenomen. Zijn gezondheidstoestand was toen zorgelijk en kritiek.

Vorig jaar nam hij na een carrière van ruim zes decennia afscheid als zanger vanwege zijn ongeneeslijke, progressieve z!ekte. Optreden werd voor hem steeds lastiger door het afst*rven van zenuwcellen in de hersenen als gevolg van parkinson.

Het weekend verschoof de situatie van De Nijs langzaam maar zeker naar hoopvol, aldus zijn manager tegen deze site. Veel mensen delen nog steeds foto’s van kaarsen die zij hebben aangest0ken voor de zanger op sociale media.

Dit naar aanleiding van de oproep van zijn vrouw Henriëtte om een kaars voor hem te br*nden in lijn met zijn bekende liedje “Zet een kaars voor je raam”.

De ziekte van Parkinson is een complexe z!ekte die niet alleen invloed heeft op de bewegingen van het lichaam, maar ook op de emoties en het denken van de patiënt.

Parkinson wordt gekenmerkt door het afst*rven van zenuwcellen in de hersenen, waardoor er te weinig dopamine wordt aangemaakt. Dopamine is een neurotransmitter die signalen tussen zenuwcellen overdraagt en betrokken is bij het reguleren van bewegingen en emoties.

De z!ekte van Parkinson kent verschillende symptomen, waaronder trillen, stijfheid, traagheid van bewegen en pr0blemen met het evenwicht.

Ook kan de patiënt last hebben van slaapstoornissen, depressie, dementie en hallucinaties. Parkinson is helaas nog niet te genezen, maar de symptomen kunnen wel worden behandeld met medicatie, fysiotherapie en ergotherapie.

Rob de Nijs is een bekende zanger in Nederland en heeft in zijn lange carrière veel hits gescoord, waaronder “Het werd zomer”, “Banger hart” en “Malle Babbe”.

Hij werd in 1942 geboren in Amsterdam en begon al op jonge leeftijd met zingen. In de jaren zestig en zeventig brak hij door bij het grote publiek en sindsdien heeft hij talloze hits op zijn naam staan.