-

Nieuwste

Vrouw houdt feestje omdat ze al 10 jaar van uitkering leeft: ‘Bier en confetti’

Gebruikers van TikTok zijn vast wel al eens Ester van Vugt tegengekomen op het platform. De voormalige Brabantse junk heeft duidelijk genoeg tijd om heel actief te zijn op het medium.

Ester post onder de naam Essociaal voornamelijk video’s over haar herstel. Vroeger was ze zo van het padje af dat ze alcohol gemengd met gootsteenontstopper dronk.

Nu ze dat niet meer doet, post ze filmpjes van hoe goed het haar wel vergaat. En dat levert haar geen windeieren op. Ze heeft bijna 200.000 volgers op TikTok.

De vrouw lijkt overigens bizar veel op Nicol Kremers. Gelukkig kan ze nu wel van de rotzooi blijven. Maar werken? Ho maar!

Met een parodie op de New Kids viert de brunette dat ze al tien jaar van een uitkering en dus op kosten van de belastingbetaler leeft. Dat doet ze met confetti en bier.

Ester heeft er geen problemen mee om haar handje op te houden. Voor haar is het zelfs een jubileum dat gevoerd moet worden.

Ze knalt de confetti dan ook vrolijk op belastingbetalend Nederland. De reacties zijn, zoals verwacht, erg gemengd.

Sommige volgers vinden het wel grappig, terwijl andere mensen door de grond zakken van schaamte.

Van een uitkering moeten leven is niet iets om trots op te zijn. Uiteraard zijn er veel mensen die noodgedwongen in deze situatie belanden.

Dat was ongetwijfeld ook ooit eens het geval voor Ester, maar als je tijd hebt om te vieren en filmpjes te maken, heb je ook tijd om te werken.

Het is overigens nog maar de vraag of ze ook geld verdient met haar filmpjes op TikTok. Dat zou haar uitkering wel in het gedrang moeten brengen. Misschien moet iemand daar maar eens onderzoek naar doen.

@essociaal.official New Chicks 10 jaar in de uitkering ?? #essociaal #newchicksbrabant #uitkering #confettikanon ♬ origineel geluid – 90sdance tiktok

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder