-

Economie

Verbijstering onder Songfestival kijkers: “Wat doet zij daar in vredesnaam?!”

Het was een spannende avond tijdens het Songfestival 2023, waarbij Zweden uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Het nummer “Tattoo” van Loreen wist de harten van de jury te veroveren en zorgde ervoor dat ze voor de tweede keer als winnaar werd gekroond.

De voorspellingen van de bookmakers waren al duidelijk, met een winkans van 55 procent voor Loreen. Finland werd verwacht als runner-up. En inderdaad, Finland eindigde op de tweede plaats, maar het was tot het laatste moment erg spannend.

Zweden ontving een overweldigende meerderheid van de stemmen van de jury. Het publiek koos echter voor het aanstekelijke cha-cha-cha nummer van Finland als hun favoriet. Door deze twee punten bij elkaar op te tellen, behaalde Zweden de overwinning, tot teleurstelling van de Finse zanger Käärijä.

Maar naast de spannende wedstrijd was er nog een ander opvallend moment dat de aandacht van de kijkers trok. Direct na de act van de Vlaamse Gustaph verscheen de Britse presentatrice Hannah (48) in beeld. Op de achtergrond vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats, waarbij een vrouw te zien was die leek te soppen.

De vrouw roerde met een stok – die leek op een wc-borstel – in een houten pot en keek meerdere malen zwoel in de camera. Dit zorgde voor veel verwarring en verbazing op sociale media. Veel mensen vroegen zich af wat ze zojuist hadden gezien. Het bleek een knipoog te zijn naar de opvallende act van Polen tijdens het Songfestival van 2014: “My Słowiani” van Donatan & Cleo.

Op Twitter ging het los en werden er verschillende reacties geplaatst waarin mensen zich afvroegen wat er gaande was. Hieronder volgt een selectie van enkele tweets waarin mensen hun verbazing uiten over het bizarre tafereel:

“Wat gebeurt er achter die presentatrice? Is er iets mis?”
“Ik ben compleet in de war door de vrouw met de wc-borstel. Wat is dit voor act?”
“Kan iemand me alsjeblieft uitleggen wat er aan de hand is? Ik snap er niets van.”
“Ik kan me niet concentreren op de winnaar, ik ben te gefascineerd door de vrouw die staat te soppen.”
“Is dit een verborgen boodschap of gewoon een vreemde grap? Ik snap er echt helemaal niets van.”
Al met al was het een avond vol spanning, muziek en onverwachte momenten. Het Songfestival blijft ons verrassen en zorgt voor veel gespreksstof, zowel tijdens als na de show.

Op Twitter ging het echter flink los. Onderstaand een selectie van een aantal tweets waarin mensen zich afvragen waar ze naar zitten te kijken:

“Wat zit dat mens daar te doen? Is ze aan het soppen ofzo? Dit is toch het Songfestival? Ik begrijp er niks van! #verwarring #soppendevrouw”
“Oké, ik ben officieel in de war. Wat is er aan de hand met die vrouw? Is ze een act? Een grap? Iemand leg het alsjeblieft uit! #soppendevrouw”
“Kan iemand mij vertellen waarom er een soppende vrouw in beeld is tijdens het Songfestival? Ik ben totaal verbijsterd! #whatsthisabout #soppendevrouw”
“Ik dacht dat ik alles al had gezien bij het Songfestival, maar dit slaat alles. Een soppende vrouw in de achtergrond, serieus? #bizar #soppendevrouw”
De verwarring en verbazing waren duidelijk voelbaar onder de kijkers. De soppende vrouw bleek echter een knipoog te zijn naar een eerdere opvallende act op het Songfestival. Het was een ludieke verwijzing naar het nummer “My Słowiani” van Donatan & Cleo uit Polen in 2014, waarin traditionele elementen en keukenattributen werden gebruikt.

Hoewel sommige kijkers de knipoog begrepen en het als een humoristische toevoeging beschouwden, waren er ook mensen die het als verwarrend en ongepast beschouwden voor een evenement als het Songfestival. Het zorgde in ieder geval voor veel gespreksstof op sociale media en droeg bij aan de levendigheid en diversiteit van de reacties rondom het evenement.

Het is interessant om te zien hoe één klein moment tijdens het Songfestival zoveel verschillende reacties kan oproepen. Het onderstreept de kracht van dit internationale evenement om mensen te betrekken, te verrassen en te vermaken. Het Songfestival blijft ons jaar na jaar verbazen en zorgt voor memorabele momenten waar we nog lang over napraten.

Met de overwinning van Zweden en de opmerkelijke soppende vrouw in gedachten kijken we nu alweer uit naar het volgende Songfestival en wat voor verrassingen en speciale momenten het ons zal brengen.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder