-

Nieuwste

Vakantietrauma: Marco (41) weigert ooit nog met r0kers op reis te gaan: ”Het was een regelrechte nachtmerrie”

De 41-jarige Marco ging vorig jaar zomer met zijn vrienden op vakantie. Wat een topweek moest worden, mondde uit in zeven dagen vol ergernis. Volgens Marco komt dat door de r0kers in de groep: ”Zij hebben mijn plezier verz!ekt.”

Vakantie-ervaringen zijn vaak een mix van ontspanning, plezier en nieuwe herinneringen maken. Het is een tijd om even los te komen van de dagelijkse sleur en te genieten van de vrije tijd.

Voor Marco en zijn vriendengroep was dit altijd het geval tijdens hun jaarlijkse reis naar Rhodos, Griekenland. Alles veranderde echter vorig jaar toen het probleem van r0ken naar voren kwam.

Marco had besloten om te stoppen met r0ken, maar enkele van zijn vrienden waren nog steeds fervente r0kers. Dit bracht een onverwachte uitdaging met zich mee.

Het begon al op de luchthaven, waar Marco zijn vrienden zag staan bij de r00kpaal. Hoewel hij begrip had voor hun behoefte om te r0ken, irriteerde het hem dat hij al met de geur van s!garettenrook werd geconfronteerd voordat de vakantie zelfs maar was begonnen.

Voor Marco was het vermijden van r0kers een belangrijk onderdeel van zijn nieuwe levensstijl. Hij wilde niet langer geconfronteerd worden met de geur en de verleiding van s!garetten. Hij vroeg zijn vrienden of ze hun s!garetten even konden uitstellen tot ze binnen waren, maar dit verzoek werd genegeerd. Het voelde alsof zijn behoeften niet werden gerespecteerd.

Eenmaal aangekomen op Rhodos, hoopte Marco te kunnen genieten van de verschillende activiteiten die ze gepland hadden. Helaas werd zijn vakantie continu onderbroken door de behoefte van zijn vrienden om te r0ken.

Elke keer als ze ergens naartoe gingen, moesten ze wachten omdat iemand een s!garet wilde opsteken. Op terrassen moest er een asbak worden gevraagd en als iemand bijna geen s!garetten meer had, ontstond er paniek. Marco voelde zich steeds meer geïsoleerd en kon niet langer genieten van de vakantie.

Hij probeerde zijn vrienden erop aan te spreken en vroeg om begrip voor zijn situatie, maar zijn verzoeken werden weggewuifd. Het leek alsof zijn vrienden geen rekening wilden houden met zijn nieuwe levensstijl en behoeften. Dit zorgde voor frustratie en een gevoel van eenzaamheid.

Na zeven dagen vol irritatie en ongemak keerde Marco terug naar huis. Hij besloot dat hij in de toekomst niet meer met zijn vrienden op vakantie wilde, simpelweg omdat hij niet omgeven wilde zijn door r0kers.

Hij stuurde een bericht in de groepschat om zijn besluit aan te kondigen. Dit besluit kan worden opgevat als overdreven, maar voor Marco is het een manier om voor zichzelf op te komen en zijn nieuwe levensstijl te beschermen.

Het is begrijpelijk dat mensen verschillende meningen hebben over dit besluit. Sommigen zullen misschien vinden dat Marco overdreven reageert en dat hij moet proberen meer begrip op te brengen voor zijn vrienden. Anderen zullen zijn standpunt begrijpen en respecteren, omdat het belangrijk is om jezelf te beschermen en je welzijn voorop te stellen.

Het verhaal van Marco laat zien hoe een ogenschijnlijk kleine kwestie als r0ken invloed kan hebben op vriendschappen en vakantieplezier. Het herinnert ons eraan dat het belangrijk is om rekening te houden met de behoeften en grenzen van anderen, zelfs als ze anders zijn dan die van onszelf. Het laat ook zien hoe persoonlijke keuzes en levensstijlveranderingen invloed kunnen hebben op sociale interacties en groepsdynamiek.

Wat jouw mening ook is over Marco’s besluit, het is belangrijk om open te staan voor discussie en begrip te tonen voor verschillende perspectieven.

Iedereen heeft recht op zijn eigen keuzes en het beschermen van zijn welzijn. Laten we hopen dat Marco en zijn vrienden een manier vinden om hierover in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen die voor iedereen acceptabel is.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder