Connect with us

Nieuwste

Vader wil gaatjes in oortjes van twee weken oude zoon: ‘Keuze waar hij mee moet leven’

Adhum Price is werkzaam in een piercingstudio Blue Banana in Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. De man kreeg op een zekere dag een bijzonder verzoek van een klant.

Om zichzelf in te dekken, besloot Price om het gesprek op te nemen. Zo zou er achteraf geen discussie kunnen zijn.

De klant in kwestie, een vader, vroeg Adhum om de oren van zijn zoon te piercen. Hij kreeg echter een nee te horen en de piercer legde uit dat er bepaalde regels gelden voor minderjarigen.

Adhum legt uit: “De vader van het kind vroeg of we het oor van zijn zoontje konden piercen. Ik vroeg gelijk hoe oud hij was. Dan kreeg ik te horen dat hij amper twee weken oud was.”

“Volgens onze procedures konden we jammer genoeg geen gaatje laten prikken. Dat kan pas voor kinderen die minstens acht jaar oud zijn. Je moet er immers zeker van zijn, dat dit is wat hij zelf wil, het is een beslissing waar hij voor de rest van zijn leven mee opgezadeld zit.”

De vader bleef desondanks toch aandringen. Hij wilde kost wat kost de oortjes van zijn zoon laten piercen. Adhum bleef bij zijn standpunt.

Uiteindelijk had de vader door dat de man niet van gedachten zou veranderen, waarop de vader vertrok. Adhum kreeg online heel wat complimenten vanwege zijn verstandige houding.

Enkele commentaren waren: “Ik kan het niet verdragen dat er mensen zijn die gaatjes in de oren van baby’s willen boren”, en “Mensen moeten snappen dat baby’s geen modeaccessoires zijn.”

Nog iemand anders laat weten: “Je deed er heel goed aan om te weigeren.” Een andere sociale mediagebruiker schrijft: “Je reactie was heel slim, ouders hebben niet zomaar controle over het lichaam van hun baby.”