-

Nieuwste

Vader (37) rijdt expres met 2 kindjes op achterbank kanaal in: ‘Geen andere uitweg’

In Lommel in België vond vannacht een heel droevige gebeurtenis plaats. Een vader reed expres het kanaal Bocholt-Herentals in.

Zijn twee kleine kinderen zaten op de achterbank. Niemand 0verleefd de tragische gebeurtenis.

Omstreeks 00:30 uur liep er een melding binnen bij de hulpd!ensten. Het ging om een verzoek om een duikteam ter plaatse te sturen voor een z0ekactie.

De melder liet weten dat er een auto te water was geraakt. Toen de hulpd!ensten arriveerden, vonden ze daadwerkelijk een wagen in het water.

Daarin werden de l!chamen gevonden van de vader en de twee kleine kindjes. Uit de eerste bevindingen blijkt dat het om een wanh00psdaad gaat.

De man zag geen andere uitweg. Hij nam de beslissing om zijn kinderen met zich mee te nemen en zo ontnam hij hun toekomst.

De hulpd!ensten deelden hun vaststellingen mee aan het parket. De aut0riteiten zijn nog volop bezig met het sp0renonderzoek.

Wij houden eraan om de nabesta*nde te cond0leren met dit ondraaglijke verlies. Betu!g ook jouw steun!

Jammer genoeg leven we in een maatschappij waarin mensen soms bang zijn om hulp te zoeken. Het verdrietige is dat drama’s als deze vermeden kunnen worden.

Voorlopig is de ident!teit van de betrokken personen nog niet vrijgegeven. Dat heeft ook te maken met het feit dat er dus minderjar!gen bij betrokken zijn.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder