-

Nieuwste

Uitkeringstrekker Ali vindt Nederland maar niks: ‘Niets met cultuur en de mensen’

De Turkse verkiezingen zijn wederom gewonnen door president Erdogan. Dus trok de 22-jarige Ali uit Utrecht de straat op om deze overwinning te vieren.

Ali zegt dat hij honderd procent Turk is. “Ik heb totaal niks met Nederland.” Maar gevraagd waarom hij dan zo blij is met de winst van Erdogan, weet hij het niet.

De jongeman legt uit: “Politiek is niet zo mijn ding, man, maar mijn familie houdt er zich wel mee bezig. Zij stemden allemaal op hem en onze president heeft toch maar mooi weer gewonnen. Nog eens 5 jaar erbij!”

Zijn ouders kwamen in 1972 naar Nederland en zo waren ze vroeger een van de vele gastarbeiders in ons land. “Mijn ouders hebben het niet simpel gehad.”

Thuis wordt ook gewoon Turks gesproken. “Mijn moeder en vader begrijpen wel Nederlands, maar ze kunnen het niet zo goed praten.”

“Toen mijn vader vroeger naar de huisarts moest, moest een familielid hem altijd begeleiden. Die moest dan vertalen wat de arts vertelde. Dat ging vroeger zo op school ook.”

Ali legt uit waarom hij Nederland maar niks vindt. “Kijk, je moet het zo zien. Mijn familie is Turks, we praten Turks, kijken Turkse televisie en eten ook Turks. Dan is het ook niet te verwonderen dat ik niks met Nederland heb.”

Ondertussen reisde hij zelf drie keer naar Turkije en daar voelt hij zich wel helemaal thuis. Maar hij is toch hier geboren? Waarom voelt hij zich ginder dan beter?

“Het is een kwestie van gevoel, man. Als ik in Turkije over straat loop, voel ik me echt enorm trots. Het is mijn cultuur, en mijn ouders komen er vandaan.”

“Dat is in Nederland toch heel anders. Ik woon hier weliswaar wel, maar ik heb niks met de mensen en de cultuur. Ze zijn niet zoals wij, weet je wel.”

Ali zegt dat hij niet veel Nederlandse vrienden heeft. “Ik spendeer het meeste tijd met mijn broeders, die net zoals ik ook Turks zijn. Zij snappen mij gewoon beter, weet je wel.”

Hij laat ook nog weten geen werk te hebben. “Ik heb Wajong, begrijp je. Van de dokter mag ik niet werken omdat ik een psych*sche **ndoening heb.”

Hoewel hij zich beter voelt in Turkije, vindt hij het ook wel een beetje fijn in Nederland. “Nee, ja, het is wel te doen hoor. Op een dag ga ik wel terug, maar nu ga ik hier nog wel een paar jaar blijven.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder