-

Nieuwste

Tragisch einde: Vermiste man gevonden onder vrouw van 420 kilo, 0verleden

Een groep van ongeveer 60 hulpverleners heeft gisteren een opmerkelijke reddingsoperatie uitgevoerd in het Franse Stenay aan de Maas.

De operatie was gericht op het evacueren van een vrouw met een gewicht van 420 kilo uit haar huis. Het proces vereiste maandenlange voorbereiding en omvatte zelfs het slopen van muren en plafonds.

Echter, tijdens het tillen van de vrouw, werd haar 0verleden echtgenoot ontdekt. De man bleek al geruime tijd dood te zijn en lag onder zijn vrouw.

De verm!ssing van de man werd opgemerkt toen hij niet op zijn werk verscheen en zijn baas de p0litie inschakelde.

Bij aankomst troffen de autoriteiten de vrouw aan, omringd door vliegen, samen met haar 0verleden echtgenoot in hun zwaar verwaarl00sde woning.

Volgens berichtgeving van de Franse zender France 3 had de vrouw, die naar schatting 60 jaar oud is, tot op heden alle medische hulp geweigerd.

Uiteindelijk ging ze echter overstag en stemde ze in met de reddingsoperatie. Gezien het feit dat een dergelijke operatie nog niet eerder in Frankrijk was uitgevoerd, vereiste het aanzienlijke voorbereiding.

Om deze complexe operatie te kunnen uitvoeren, werd een team van 40 brandweerl!eden en 10 p0litieagenten, waaronder een reddingsteam dat ervaring heeft in ‘gevaarlijke omstandigheden’, ingezet om de artsen, verpleegkundigen en amb*lancepersoneel te ondersteunen.

Om de vrouw veilig uit het huis te kunnen halen, moesten de hulpverleners een muur op de eerste verdieping van de woning openbreken en een opening in het plafond en de vloer creëren.

Vervolgens werd de vrouw met behulp van hijsapparatuur van de eerste verdieping naar de begane grond getakeld. Daarvandaan werd ze via het raam naar buiten gebracht.

Na de succesvolle evacuatie werd de vrouw overgebracht naar een speciale amb*lance die geschikt is voor het vervoer van zwaarlijvige personen.

Omdat dergelijke amb*lances in Frankrijk niet beschikbaar waren, werd er een geleend uit België. Volgens France 3 was deze amb*lance vergelijkbaar met een vrachtwagen in omvang.

De vrouw, een Amerikaanse die al 20 jaar in Frankrijk woont, werd vervolgens overgebracht naar Nancy, waar ze nog verdere medische behandeling zal ontvangen.

Dit schrijnende incident werpt licht op de uitdagingen en complexiteit waarmee hulpverleners worden geconfronteerd bij het bieden van zorg aan personen met ernstige obesitas.

Het illustreert tevens de n00dzaak van speciale voorbereiding en middelen om dergelijke n00dsituaties aan te kunnen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het bieden van passende medische en psychologische ondersteuning aan mensen met obesitas essentieel is om hun welzijn en kwaliteit van leven te waarborgen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder