Connect with us

Nieuwste

Ter Apel op stelten om wat asielzoeker flikt met jong meisje: ‘Gelijk terugsturen’

In Ter Apel is zware onrust ontstaan door het ongehoorde gedrag van een 27-jarige asielzoeker uit Algerije. De man stapte in een winkelcentrum op een klein meisje af en haalde zijn jongeheer uit zijn broek.

In het dorp was het daarna heel onrustig. Het betreft een Algerijnse kansparel van 27, die leeft op kosten van de belastingbetaler. Tot het onderzoek is afgerond blijft de man in de cel.

Verder braken er nog rellen uit in een Jumbo-supermarkt. Deze werden ook veroorzaakt door asielzoekers. De politie hield hen niet aan, maar gaf hen wel een gratis lift naar het azc.

Het hek is helemaal van de dam in Ter Apel. De bewoners zijn helemaal klaar met de asielzoekers en hun streken. Er doen oproepen de ronde om een burgerwacht op te richten. De overheid doet volgens de bewoners toch niks.

De overlast wordt veroorzaakt door asielzoekers die nihil kans hebben op een verblijfsvergunning. Toch mogen ze van ons kabinet gratis in Nederland verblijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om Algerijnen.

arrestatie

Monique van Zijl van de Jumbo in Ter Apel getuigt: “Het was een en al hectiek. Bij ons in de winkel en buiten op het plein. Het gaat maar door hier.”

“De situatie is aan het escaleren. Er zijn wel maatregelen aangekondigd, maar we moeten maar zien wat ervan komt. Het gaat mij allemaal veel te langzaam. Vanavond hebben we spoedoverleg met de gemeente.”

Eind april maakten de burgemeesters van Emmen en Westerwolde al afspraken met staatssecretaris Van der Burg om maatregelen te nemen om de overlast te bestrijden.

arrestatie

Aanvragen van kansloze asielzoekers zouden sneller afgehandeld worden. Die regeling zou op 1 juni moeten ingaan.