-

Nieuwste

Ter Apel op stelten om wat asielzoeker flikt met jong meisje: ‘Gelijk terugsturen’

In Ter Apel is zware onrust ontstaan door het ongehoorde gedrag van een 27-jarige asielzoeker uit Algerije. De man stapte in een winkelcentrum op een klein meisje af en haalde zijn jongeheer uit zijn broek.

In het dorp was het daarna heel onrustig. Het betreft een Algerijnse kansparel van 27, die leeft op kosten van de belastingbetaler. Tot het onderzoek is afgerond blijft de man in de cel.

Verder braken er nog rellen uit in een Jumbo-supermarkt. Deze werden ook veroorzaakt door asielzoekers. De politie hield hen niet aan, maar gaf hen wel een gratis lift naar het azc.

Het hek is helemaal van de dam in Ter Apel. De bewoners zijn helemaal klaar met de asielzoekers en hun streken. Er doen oproepen de ronde om een burgerwacht op te richten. De overheid doet volgens de bewoners toch niks.

De overlast wordt veroorzaakt door asielzoekers die nihil kans hebben op een verblijfsvergunning. Toch mogen ze van ons kabinet gratis in Nederland verblijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om Algerijnen.

arrestatie

Monique van Zijl van de Jumbo in Ter Apel getuigt: “Het was een en al hectiek. Bij ons in de winkel en buiten op het plein. Het gaat maar door hier.”

“De situatie is aan het escaleren. Er zijn wel maatregelen aangekondigd, maar we moeten maar zien wat ervan komt. Het gaat mij allemaal veel te langzaam. Vanavond hebben we spoedoverleg met de gemeente.”

Eind april maakten de burgemeesters van Emmen en Westerwolde al afspraken met staatssecretaris Van der Burg om maatregelen te nemen om de overlast te bestrijden.

arrestatie

Aanvragen van kansloze asielzoekers zouden sneller afgehandeld worden. Die regeling zou op 1 juni moeten ingaan.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder