-

Nieuwste

School tikt moeder op de vingers vanwege inhoud broodtrommel: ‘Onaanvaardbaar’

Een moeder uit het Verenigd Koninkrijk besloot om haar driejarig zoontje eens extra te verwennen. Daarom stopte ze iets extra in de broodtrommel om mee naar school te nemen.

Ze stopte een extra snack in de brooddoos. Tijdens de lunch kwam de leraar erachter wat het was en hij was niet blij. Hij schreef een boodschap op de verpakking.

Scholen beklemtonen vandaag de dag dat het belangrijk is dat kinderen gezond en evenwichtig zouden eten.

Niettemin zijn er heel wat ouders die het toch niet kunnen laten om stiekem iets heel ongezond mee te geven aan hun kinderen.

Megan Peavey besloot om Pringles in het doosje te doen. De leraar liet duidelijk merken dat hij hier niet mee gediend was. Met een stift schreef hij een boodschap op de verpakking.

“Help ons met het maken van gezonde keuzes op school”, stond te lezen. De moeder kon er niet om lachen. “Mijn zoon en ik zijn gesnackshamed.”

“Welke onverlaat schrijft nu zoiets op een broodtrommel?”, vraagt ze zich af in een TikTok video. Ze vroeg haar volgers hoe zij zouden reageren.

Heel wat mensen vinden dat Megan gelijk heeft. Iemand reageerde: “Ik kan nog niet eens beginnen uitleggen hoe ongepast dit is van deze school.”

Megan stapte vervolgens naar de directeur van de school. Maar de directie vond dat zij in de fout was gegaan.

“Ik vind Pringles niet ongezond. Cheetos, Doritos en een Milkyway-reep, dat vind ik wel ongezond. Daarnaast geef ik ook gewoon gezond eten mee”, zegt ze.

“Ze hadden geen bericht op de trommel moeten schrijven, die gekken. Als ze wat te klagen hebben, kunnen ze me toch gewoon even bellen?”

In een nieuwe video laat Megan weten dat de school niet van plan is om sorry te zeggen en dat ze bij hun standpunt blijven.

Ook haar zoontje is de dupe van de hele situatie. Hij is immers niet meer welkom in het zomerprogramma van de peuterspeelzaal.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder