-

Nieuwste

Ruzie achter de schermen Vandaag Inside: ‘John de Mol kan bloed van Wilfred wel drinken’

Na bikkelharde onderhandelingen is de kogel eindelijk door de kerk: de heren van Vandaag Inside tekenden deze week live in de uitzending hun nieuwe contracten.

In de volgende uitzending werd er dan nog uitgebreid nagekaart over dit heugelijke feit. Johan Derksen onthult dat Wilfred Genee een geslepen onderhandelaar is.

De heren tekenden een contract bij Talpa tot het einde van de zomer van 2025. Er is ook een nieuwtje: een langere uitzending op vrijdagavond. Dat werd zo gedaan om het gat van Avastars in te vullen, dat niet echt gesmaakt werd.

Wilfred Genee

Wilfred wendt zich tot René van der Gijp: “Je wilt niet het geloven, maar Johan zegt dat hij toch getwijfeld heeft om te tekenen.” De presentator zegt dat dit komt door het enorme eind dat Johan elke dag over en weer moet rijden.

Hélène Hendriks merkt op dat Johan toch een chauffeur heeft. “Jawel, maar het blijft een saai eind. Maar nog tweeënhalf jaar.” Het is nog maar de vraag of Johan na die twee jaar echt gaat stoppen. Hij kondigde eerder al verschillende keren zijn vertrek aan.

Wilfred Genee

In de uitzending waarin de contracten werden getekend kwam Marco ‘Directeurtje’ Louwerens de contracten persoonlijk overhandigen.

De heren hadden pas achteraf gezien dat Marco bijna een uitglijder maakte in de studio. “Ik zag het pas later op de beelden. Directeurtje ging bijna op zijn bek. Die was natuurlijk zo zenuwachtig”, grapte Genee.

Johan ziet meteen een opening om in te haken op de actualiteit. De avond voordien was in de studio van Op1 namelijk iemand op de grond gevallen. “We hadden hem gewoon moeten laten liggen, net als bij Op1”, zei Johan daarover.

Genee wil wel eens weten hoe het zit met het contract van Hendriks. Volgende maand is de presentatrice immers contractvrij. “Ik heb in principe de mondelinge afspraak om nog een jaar door te gaan, maar we hebben nog niks op papier.”

Wilfred Genee

Enkele ogenblikken later vraagt ze of Wilfred haar zaken niet wil behartigen. “Ik hoor dat jij het allemaal gefikst hebt voor ze.” Derksen beaamt dat Wilfred een beetje hun zaakwaarnemer is.

“Als mensen een zaakwaarnemer nodig hebben: doctorandus Genee, die is daar uitstekend in. John de Mol kan intussen zijn bloed wel drinken, maar hij heeft onze belangen goed behartigd”, geeft de analist nog mee.

En aan de reacties te horen, zou dat wel eens waar kunnen zijn. Wilfred reageert: “Ik denk niet dat John mijn allergrootste fan is daardoor.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder