Connect with us

Nieuwste

Ruzie achter de schermen Vandaag Inside: ‘John de Mol kan bloed van Wilfred wel drinken’

Na bikkelharde onderhandelingen is de kogel eindelijk door de kerk: de heren van Vandaag Inside tekenden deze week live in de uitzending hun nieuwe contracten.

In de volgende uitzending werd er dan nog uitgebreid nagekaart over dit heugelijke feit. Johan Derksen onthult dat Wilfred Genee een geslepen onderhandelaar is.

De heren tekenden een contract bij Talpa tot het einde van de zomer van 2025. Er is ook een nieuwtje: een langere uitzending op vrijdagavond. Dat werd zo gedaan om het gat van Avastars in te vullen, dat niet echt gesmaakt werd.

Wilfred Genee

Wilfred wendt zich tot René van der Gijp: “Je wilt niet het geloven, maar Johan zegt dat hij toch getwijfeld heeft om te tekenen.” De presentator zegt dat dit komt door het enorme eind dat Johan elke dag over en weer moet rijden.

Hélène Hendriks merkt op dat Johan toch een chauffeur heeft. “Jawel, maar het blijft een saai eind. Maar nog tweeënhalf jaar.” Het is nog maar de vraag of Johan na die twee jaar echt gaat stoppen. Hij kondigde eerder al verschillende keren zijn vertrek aan.

Wilfred Genee

In de uitzending waarin de contracten werden getekend kwam Marco ‘Directeurtje’ Louwerens de contracten persoonlijk overhandigen.

De heren hadden pas achteraf gezien dat Marco bijna een uitglijder maakte in de studio. “Ik zag het pas later op de beelden. Directeurtje ging bijna op zijn bek. Die was natuurlijk zo zenuwachtig”, grapte Genee.

Johan ziet meteen een opening om in te haken op de actualiteit. De avond voordien was in de studio van Op1 namelijk iemand op de grond gevallen. “We hadden hem gewoon moeten laten liggen, net als bij Op1”, zei Johan daarover.

Genee wil wel eens weten hoe het zit met het contract van Hendriks. Volgende maand is de presentatrice immers contractvrij. “Ik heb in principe de mondelinge afspraak om nog een jaar door te gaan, maar we hebben nog niks op papier.”

Wilfred Genee

Enkele ogenblikken later vraagt ze of Wilfred haar zaken niet wil behartigen. “Ik hoor dat jij het allemaal gefikst hebt voor ze.” Derksen beaamt dat Wilfred een beetje hun zaakwaarnemer is.

“Als mensen een zaakwaarnemer nodig hebben: doctorandus Genee, die is daar uitstekend in. John de Mol kan intussen zijn bloed wel drinken, maar hij heeft onze belangen goed behartigd”, geeft de analist nog mee.

En aan de reacties te horen, zou dat wel eens waar kunnen zijn. Wilfred reageert: “Ik denk niet dat John mijn allergrootste fan is daardoor.”