-

Nieuwste

Presentator roept op om Zelensky om leven te brengen in Nederland: ‘Wrede methodes’

Een Russische televisiepresentator, Vladimir Solovjov, riep tijdens een uitzending op om Zelensky om het leven te brengen tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Solovjov zei onomwonden: “Het maakt ons niets uit in welk land hij is en ook niet dat Nederland een NAVO-land is.”

De presentator ging nog een stapje verder. “Net als onze vijand moeten we de meest wrede methodes gebruiken.”

Het is niet de eerste keer dat de presentator een opmerkelijke opmerking maakt. Hij zou eerder Adolf Hitler een dappere man genoemd hebben.

De Oekraïense president kwam donderdag aan op het Catshuis voor overleg met premier Mark Rutte. Later sloot ook de Belgische premier Alexander De Croo zich aan bij het gesprek.

Voor Oekraïne is Nederland een belangrijke partner in de veldslag tegen de Russen. Nederland trok vorig jaar meer dan een miljard aan hulp uit voor het geteisterde land.

Zelensky hield ook een toespraak waarin hij oproept om een speciaal tribunaal op te richten voor diegenen die Oekraïne zijn binnengevallen.

De president is er rotsvast van overtuigd dat Vladimir Poetin op een dag zal terechtstaan in Den Haag voor zijn oorlogsmisdaden begaan in Oekraïne.

“Ik ben er zeker van dat we dit gaan zien gebeuren, als wij de oorlog winnen”, aldus Zelensky. De president hield ook een minuut stilte voor alle slachtoffers van Rusland en MH17.

Hij vroeg middenin zijn speech een minuut stilte en verwees daarbij uitdrukkelijk naar de slachtoffers van de luchtramp met de MH17. Het vliegtuig werd enkele jaren geleden uit de lucht geschoten door een Russische raket.

Voorafgaand aan de speech nam ook buitenlandminister Wopke Hoekstra het woord. De minister zegt dat Nederland Oekraïne onvoorwaardelijk zal blijven steunen.

Premier Rutte kwam ook nog eens terug op de mogelijkheid om gevechtsvliegtuigen te leveren aan Oekraïne. Hij zegt dat de discussie daarover nog niet afgerond is, maar dat het soms even duurt. Uiteindelijk zijn ook de tanks er gekomen geeft Rutte nog mee.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder