Connect with us

Nieuwste

PostNL-bezorger schopt hondje keihard: ‘Beestje overleeft het niet’

In Budel aan het Wethouder Lammersplantsoen vond vorige vrijdag een vreselijke tragedie plaats.

Kayleigh van Gessel plaatste een gedenkplekje voor haar geliefde chihuahua Maya. Het beestje kwam om het leven door een schop van een PostNL-bezorger.

Ze vertelt aan De Gelderlander: “Maya was mijn hele leven.” De vrouw is dan ook helemaal kapot van verdriet. “Ik heb hier geen woorden voor.”

Kayleigh kreeg het hondje zeven jaar geleden als cadeau van haar moeder. “Ze was zo bijzonder voor mij. In harde tijden kon ze me altijd troosten.”

Vorige vrijdag rond halfvijf in de namiddag ging de bel en de man van Kayleigh opende de deur. Daar stond een postbezorger voor de deur.

Maya was nieuwsgierig en kwam naar de voordeur om aan de schoenen van de bezorger te snuffelen. Die gaf het beestje vervolgens een keiharde trap.

Mike stond aan de grond genageld. “Het bloed gutste uit haar hoofdje”, klinkt het. De dierenarts kwam meteen langs, maar die kon niets meer doen. Haar schedeltje lag compleet aan gruzelementen.

Kayleigh hield haar geliefde viervoeter tot op het laatste moment in haar handen. “Ik voelde haar hartje wegzakken. Om afscheid te nemen kwispelde ze nog eventjes met haar staartje.”

De bezorger in kwestie kon even later aangehouden worden. Mike legt uit: “Hij wilde eigenlijk heel snel wegrijden, maar ik verzocht hem dringend om te blijven.”

Na enkele uren was de man weer op vrije voeten. Hij moet zich in augustus wel voor de rechter verantwoorden.

De twee dochters van het koppel, van amper drie en vijf jaar, zagen alles gebeuren en zijn enorm overstreek. Ook het andere hondje van het gezin zag alles gebeuren. “Die zit stilletjes in een hoekje en mist haar kleine zusje.”

PostNL reageerde met de boodschap dat ze het een droevige en nare situatie vinden. Ze laten weten dat ook de bezorger van slag is en dat er meerdere honden waren op het adres in kwestie.

Het bedrijf zegt dat de bezorger gegrepen werd door een hond en behandeld moest worden. Mike ontkent dit verhaal.

En het wrange van allemaal? Het pakje dat geleverd werd, bleek helemaal niet voor het koppel te zijn.