-

Nieuwste

Poetsvrouw weigert bakje koffie met baas buiten werktijd: ‘Loon ingetrokken’

Een poetsvrouw die thuis zat wegens ziekte, weigerde om buiten de werktijd een bakje te gaan drinken met haar baas. De ruzie liep via appjes zo hoog op, dat de baas besloot om haar loon te stoppen.

De rechter oordeelde nu dat dit niet terecht was. De poetsvrouw was sinds september 2018 in dienst van het bedrijf. Ze zat sinds februari van vorig jaar thuis wegens ziekte.

De bedrijfsarts adviseerde wel om betrokken te blijven bij het bedrijf. Daarom moest ze nog een keer per week een bakje koffie gaan drinken met de baas.

Daarop volgden enkele koffieafspraakjes. Maar eind november liep het fout. Ze raakte in discussie over de tijden van het bakje koffiedrinken.

De baas appte naar de vrouw dat hij om 18:30 uur wilde afspraken. De reden voor het tijdstip was dat hij nu zelf verantwoordelijk was voor de taken van de dame. Hij moest eerst zijn werk in Eindhoven afmaken.

“Het is geen onwil maar het lukt niet anders”, liet hij weten. De poetsvrouw uit Rotterdam ging hier niet mee akkoord. Dit was immers buiten de werktijden.

Ze appte kordaat terug: “Maar omdat kantoortijden tot 17.30 zijn ben ik daar wel coulant in. Dus tot 17.30 ben ik bereid/beschikbaar. Ik krijg het gevoel dat ik alleen rekening met jou moet houden, maar jij totaal niet met mij.”

Daarna liepen de appjes compleet uit de hand. “Mocht je niet op de afspraak komen, dan ben ik genoodzaakt om jouw salaris te stoppen”, dreigde de baas.

De vrouw antwoordde meteen dat ze juridische stappen zou ondernemen. Op 5 december zette de baas het loon toch stop.

Uiteindelijk stapt de vrouw in december naar de rechter om haar loon verplicht te laten uitbetalen. De rechter geeft haar nu gelijk.

De rechter vond het verzoek om buiten de kantooruren af te spreken onredelijk. De vrouw was overigens te ziek om ’s avonds nog te reizen, iets wat ze ook had aangegeven.

Ook vindt de rechter dat het bedrijf te weinig had gedaan om het koffieafspraakje op een ander tijdstip te laten doorgaan. Of iemand anders sturen of desnoods even een digitale koffiedate inlassen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder