-

Nieuwste

Piloot verklapt waar ontlasting passagiers belandt: ‘Nee, het is niet in zee’

Iedereen heeft het zich wel al eens afgevraagd? Wat gebeurt er met de ontlasting van de passagiers tijdens een vlucht?

luchtvaartmaatschappij

Nu ontrafelde een vliegtuigpiloot het mysterie op TikTok. De piloot doet in een video uit de doeken wat er gebeurt met de ontlasting van de passagiers. En het is niet wat je misschien zou denken.

Wanneer je op de knop van het vliegtuigtoilet drukt, word je overdonderd door een oorverdovend geluid. Daarna gaat de klep open en is plotseling al je viezigheid verdwenen. Maar wat gebeurt er dan mee? Is het wel echt verdwenen?

Doomsday vliegtuig

In tegenstelling tot wat je zou denken, belandt de ontlasting niet in zee. Nochtans zijn veel mensen daarvan heilig overtuigd. Er waren eerder al meldingen over pakketjes ontlasting die uit de lucht komen vallen.

wc vliegtuig

In Amstelveen konden mensen hun ogen niet geloven toen er plotseling een vreemd object op een dak belandde. Het was geen meteoriet.

Het bleek te gaan om bevroren p0ep van een vliegtuig. De inwoners van Amstelveen hadden nog geluk, want er zijn meldingen waarbij de pakketjes op mensen vallen.

wc vliegtuig

Piloot Garrett Ray legt op de sociale media uit dat het in die gevallen om een fout gaat. Volgens hem wordt de ontlasting nooit achteloos van tien kilometer hoogte geloosd. Het wordt namelijk in het vliegtuig opgeslagen.

Hoe gaat dat precies in zijn werk? In zijn video, die meer dan 4,5 miljoen werd bekeken, legt hij het allemaal haarfijn uit.

wc vliegtuig

Vliegtuigen hebben al ruim dertig jaar vacuümtoiletten. Die zorgen ervoor dat er geen overbodig water moet vervoerd worden.

De piloot legt uit: “Het belandt niet op de mensen op de grond, maar via leidingen gaat het naar de achterkant van het vliegtuig.”

“Daar komt het in tanks terecht en het grondpersoneel zal bij aankomst al dat afval verwijderen.” De ontlasting wordt dus niet gedumpt wanneer je doortrekt, maar eenvoudig opgeslagen.

Doomsday vliegtuig

Op een langeafstandsvlucht kunnen de toiletten meer dan duizend keer worden doorgespoeld. Daardoor ontstaan honderden liters afval. “Dat is best een hoop”, aldus de piloot.

@flywithgarrettEver curious where it goes when you’re on the airplane? ??✈️

♬ original sound – Flywithgarrett

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder