-

Nieuwste

Ouders kiezen ervoor om 1-jarig dochtertje krekels te laten eten om geld te besparen op boodschappen

De in Toronto woonachtige Tiffany Leigh heeft een bijzondere voedingskeuze gemaakt voor haar anderhalfjarige dochter. Ze heeft besloten om haar dochter krekels te geven als maaltijd. Tiffany kwam voor het eerst in aanraking met het eten van insecten tijdens een bezoek aan Azië, waar ze onder andere krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen heeft geproefd.

Toen haar dochter oud genoeg was om vast voedsel te eten, besloot Tiffany ook haar dochter krekels te laten eten. Dit deed ze om meerdere redenen, waaronder kostenbesparing.

Volgens haar hebben krekels een uitstekende eiwitverhouding en kunnen ze veel duurder voedsel, zoals rundvlees, kip en varkensvlees, vervangen. Tiffany beweert dat ze nu bijna $100 bespaart op haar wekelijkse boodschappen dankzij het toevoegen van krekels aan de maaltijden van haar dochter.

Krekels zijn inderdaad rijk aan eiwitten. Twee eetlepels krekelpoeder leveren 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind. Tiffany bestelt krekelhapjes bij Entomo Farms, een detailhandelaar in levensmiddelen die specifiek producten met krekelrecepten verkoopt.

Hoewel Tiffany’s dochter voldoende voeding binnenkrijgt, geeft Tiffany de krekels in poedervorm, omdat haar dochter moeite heeft met het uiterlijk van de insecten. Ze probeerde de krekels eerst in hun natuurlijke vorm aan haar baby te geven, maar na slechts één hapje gooide haar dochter de rest op de grond. Tiffany bedacht echter een oplossing door de hele krekels te mengen in beslag voor bijvoorbeeld pannenkoeken, zodat haar dochter toch de belangrijke eiwitten binnenkrijgt.

In de toekomst overweegt Tiffany ook andere insecten aan haar dochter te geven, zoals sprinkhanen, wormen en mieren. Ze is ervan overtuigd dat dit een voedzame en duurzame keuze is voor haar gezin.

Hoewel het eten van insecten nog niet algemeen geaccepteerd is in de westerse samenleving, wint het aan populariteit vanwege de voedingswaarde en de positieve impact op het milieu. Tiffany hoopt met haar keuze anderen te inspireren om open te staan voor alternatieve voedingsbronnen en nieuwe smaken te ontdekken.

Het is belangrijk op te merken dat het introduceren van nieuwe voedingsmiddelen aan jonge kinderen altijd met de nodige voorzichtigheid en consultatie van een arts moet gebeuren. Hoewel het eten van insecten voor veel mensen veilig is, kunnen individuele allergieën of andere gezondheidsfactoren een rol spelen. Het is raadzaam om altijd de gezondheid en het welzijn van het kind voorop te stellen bij het maken van voedingskeuzes.

Naast de financiële voordelen en voedingswaarde, gelooft Tiffany ook dat het introduceren van insecten in de voeding van haar dochtertje kan bijdragen aan het creëren van een avontuurlijke en open-minded eetervaring. Ze hoopt dat haar dochter op deze manier op jonge leeftijd al kan wennen aan nieuwe smaken en texturen, wat haar kan helpen om een gevarieerd en gezond voedingspatroon te ontwikkelen in de toekomst.

Hoewel Tiffany vastbesloten is om haar dochter insecten als voedsel te geven, begrijpt ze dat niet iedereen deze keuze zal begrijpen of accepteren. Het eten van insecten is nog steeds een taboe in veel westerse culturen, waar ze vaak geassocieerd worden met onhygiënische omstandigheden of als onsmakelijk worden beschouwd. Tiffany hoopt echter dat door haar ervaringen te delen, mensen meer open zullen staan voor het idee en de voordelen van het eten van insecten kunnen ontdekken.

De keuze om insecten te eten is niet alleen relevant op individueel niveau, maar heeft ook bredere implicaties voor duurzaamheid en het milieu. Insecten worden vaak beschouwd als een milieuvriendelijke voedselbron, omdat ze minder land, water en voer nodig hebben dan traditionele veeteelt. Bovendien produceren ze minder broeikasgassen en hebben ze een lagere impact op ontbossing en biodiversiteit. Door insecten in het dieet op te nemen, kunnen individuen bijdragen aan een meer duurzaam voedselsysteem en de negatieve impact van de vleesindustrie verminderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat het eten van insecten niet voor iedereen geschikt is. Mensen met specifieke allergieën, zoals een allergie voor schaaldieren, kunnen ook allergisch reageren op insecten. Het is daarom altijd raadzaam om voorzichtig te zijn bij het introduceren van nieuwe voedingsmiddelen en om advies in te winnen bij een arts of voedingsdeskundige, met name wanneer het gaat om jonge kinderen.

Hoewel het eten van insecten nog steeds een niche is in de westerse wereld, is er een groeiende belangstelling voor alternatieve eiwitbronnen en duurzame voedingsopties. Steeds meer mensen verkennen de mogelijkheden van insecten als voedsel en er zijn al verschillende bedrijven en initiatieven die zich richten op de productie en verkoop van insectenproducten. Het is een interessante ontwikkeling in de voedingsindustrie en het kan de manier waarop we naar voedsel kijken in de toekomst veranderen.

Terwijl Tiffany haar dochtertje blijft voorzien van insecten als voedsel, hoopt ze ook anderen te inspireren om hun voedingskeuzes te heroverwegen en open te staan voor nieuwe ideeën en smaken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder