-

Nieuwste

Orgaandonor Willem-Alexander krijgt verbod om bloed af te staan: ‘Ernstige ziekte’

Aflevering acht van de podcast ‘Door de ogen van de Koning’ stond vandaag online. In deze aflevering komt een spraakmakend onderwerp aan bod.

De koning onthult namelijk dat hij orgaandonor is. Maar bloed mag Willem-Alexander echter niet afstaan. En daar bestaat een ernstige reden voor.

Vorige week ontdekte Nederland weer een beetje meer over onze koning. Hij schaamt zich bijvoorbeeld over de rol van zijn familie in de Tweede Wereldoorlog.

Toen de nieuwe donorwet in werking trad, deed de koning niets. Dat betekent dus dat hij officieel orgaandonor is.

Hij mag echter niet alles afstaan. In de podcast vertelt ons staatshoofd dat hij bijvoorbeeld geen bloed mag afstaan.

En dat is niet vanwege zijn functie. Van 1983 tot 1985 ging Willem-Alexander naar school in Wales. Nu blijkt dat personen die tussen 1980 en 1996 langer dan een half jaar in het Verenigd Koninkrijk woonden, geen bloed mogen afstaan vanwege het risico op de ziekte van Creutzfeldt-Jakob. Beter bekend als de gekkekoeienziekte.

Willem-Alexander

De koning vertelt verwijzend naar de ziekte: “Niet dat ik er last van heb hoor.” Hijzelf heeft de ziekte dus nooit gehad.

Willem-Alexander

Deze week hadden ze het over het jaar 2020. Uiteraard kent iedereen dit jaar als het jaar van de coronapandemie. Dat jaar nam het koningspaar een onhandige beslissing.

koning Willem-Alexander op het ijs

Zijn vakantie naar Griekenland bestempelt hij als zijn grootste vergissing. Mensen voelden zich terecht door hem in de steek gelaten.

Het koningspaar zag hun vergissing in en keerde vroegtijdig naar huis. Dat deed hij naar eigen zeggen uit respect voor de zorgverleners.

“Zonder de gevaren goed te kennen en zonder de beste beschermingsmiddelen”, moesten zij immers hun werk doen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder