-

Nieuwste

Opkomende st0rm: Nederland maakt zich op voor hevig n00dweer!

Morgen belooft een prachtige zomerse dag te worden, waar velen naar uitkijken. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 26 graden in het binnenland. Echter, er is ook minder goed nieuws: er staat namelijk n00dweer op het programma voor morgenavond.

Geen stranddag
In het oosten en zuidoosten van het land zal het kwik stijgen naar 25 tot 26 graden. In het binnenland zal het rond de 23 tot 24 graden zijn. Als je in een kustgebied woont, kun je rekenen op lagere temperaturen.

Met temperaturen tussen de 15 en 18 graden en een krachtige wind zal het aan de kust behoorlijk fris aanvoelen. Het wordt dus geen ideale stranddag.

N00dweer
Overdag zal het over het algemeen aangenaam zijn, maar ’s avonds sla*t het weer volledig om. Het KNMI heeft al code geel afgegeven voor vier provincies.

De temperatuur zal dalen en er zullen regen- en 0nweersbuien optreden. Dit wordt ver00rzaakt door een lagedrukgebied, zoals weer.nl uitlegt.

Hoewel het aantal buien beperkt zal zijn, zullen ze behoorlijk hev!g zijn. Er wordt verwacht dat er 50 tot 100 millimeter neersl*g valt, wat kan leiden tot water0verlast.
terrasjesweer

Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen er hagelstenen vallen met een diameter van maar liefst 2 centimeter.
warm weer

Het noorden en oosten van het land hebben de grootste kans op het noodweer. Code geel is afgegeven voor de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel.

Maandag
Het 0nweer zal in het noorden van Nederland aanhouden tot maandagochtend. In de rest van het land blijft het gelukkig droog met zonnig weer.

In het westen en op de Waddeneilanden zal het opnieuw wat koeler zijn, maar landinwaarts kun je rekenen op temperaturen tussen de 22 en 26 graden. Het is zelfs mogelijk dat het kwik op sommige plaatsen de 27 graden bereikt.

Bovendien zal de lucht nog wat vochtiger zijn dan op zondag, waardoor het soms behoorlijk bena*wd kan aanvoelen. En wat krijg je vaak wanneer de lucht vochtig is en de temperaturen hoog zijn? Precies, een toenemende kans op regen- en 0nweersbuien in de namiddag en avond.

Hoe de situatie op maandag zich precies zal ontwikkelen, is nog erg onzeker. Lokale water0verlast lijkt echter opnieuw niet uitgesloten.

Op maandag blijft het weerbeeld onzeker, maar er is een kans op lokale water0verlast door regen- en 0nweersbuien. Het is belangrijk om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en indien nodig voorz0rgsmaatregelen te treffen.

Ondanks de onzekerheid en mogelijke hinder door het n00dweer, is het ook belangrijk om te benadrukken dat er momenten van mooi en zonnig weer zullen zijn. Landinwaarts kunnen de temperaturen oplopen tot aangename waarden van 22 tot 26 graden. Dit biedt nog steeds mogelijkheden om van de zomerse sfeer te genieten.

Het is altijd verstandig om bij extreme weersomstandigheden extra voorzichtig te zijn. Houd de weersberichten in de gaten, volg eventuele waarschuw!ngen en adviezen van lokale aut0riteiten op en neem gepaste maatregelen om jezelf en anderen te beschermen. Zorg voor een veilige omgeving, vooral als er kans is op hevige regenval, bliksem en harde wind.

Daarnaast is het belangrijk om begrip te tonen voor eventuele 0verlast die het n00dweer met zich mee kan brengen. Water0verlast, sch*de aan gebouwen en infrastructuur en verst0ringen in het verkeer kunnen voorkomen. Wees geduldig en houd rekening met vertrag!ngen of wijzigingen in je plannen.

Uiteindelijk blijft het weer een onvoorspelbare factor waar weinig controle over is. We moeten ons aanpassen aan de omstandigheden en de nodige voorz0rgsmaatregelen nemen. Door verstandig te handelen en elkaar te ondersteunen, kunnen we de impact van het noodweer minimaliseren en ervoor zorgen dat iedereen veilig blijft.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder