-

Nieuwste

Op heterdaad betrapt: man steelt alle neergelegde bloemen tijdens Dodenherdenking

Op de social media circuleerde vrijdagochtend een bericht dat asocialen de kransen neergelegd tijdens de Dodenherdenking in Rijswijk vernield hadden. Daarna gooiden ze de kransen in het water.

Dit was jammer genoeg niet het enige incident. Bij voetbalclub888 hadden ze ook bloemen neergelegd. Maar binnen de vijf minuten ging een man ermee aan de haal.

Bij de voetbalvereniging hangen camera’s en de meneer in kwestie staat mooi op beeld. Quick888 deelde de beelden nu op haar Facebookpagina.

De voorzitter van de club, Jo de Bruijn, is in alle staten. “We hebben camera’s en daarop hebben we gezien dat de bloemen die waren neergelegd voor de omgekomen Quickleden, zijn meegenomen door deze man.”

“Dit is totaal onaanvaardbaar. Dit kan echt niet. Misschien was de man wel verward, maar dit kan gewoon niet. Ik ben ontzettend boos.”

Het voetbalterrein is voor iedereen toegankelijk. Daardoor is het niet makkelijk te controleren wie er allemaal binnenkomt.

Binnen de vijf minuten nadat de bloemen waren neergelegd, ging de man zijn gang. “Het was een korte herdenking, het meenemen eveneens”, vertelt de voorzitter nog.

De leden van de voetbalvereniging zijn evenmin te spreken over dit voorval. Ze zijn naarstig op zoek naar de man. “Je moet met je poten van andermans spullen afblijven”, klinkt het.

De voorzitter geeft nog mee: “Speciaal ook iets van een herdenking van eenmaal per jaar.” Ze delen nu de beelden in de hoop dat iemand de man zou herkennen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder