Connect with us

Nieuwste

Op heterdaad betrapt: man steelt alle neergelegde bloemen tijdens Dodenherdenking

Op de social media circuleerde vrijdagochtend een bericht dat asocialen de kransen neergelegd tijdens de Dodenherdenking in Rijswijk vernield hadden. Daarna gooiden ze de kransen in het water.

Dit was jammer genoeg niet het enige incident. Bij voetbalclub888 hadden ze ook bloemen neergelegd. Maar binnen de vijf minuten ging een man ermee aan de haal.

Bij de voetbalvereniging hangen camera’s en de meneer in kwestie staat mooi op beeld. Quick888 deelde de beelden nu op haar Facebookpagina.

De voorzitter van de club, Jo de Bruijn, is in alle staten. “We hebben camera’s en daarop hebben we gezien dat de bloemen die waren neergelegd voor de omgekomen Quickleden, zijn meegenomen door deze man.”

“Dit is totaal onaanvaardbaar. Dit kan echt niet. Misschien was de man wel verward, maar dit kan gewoon niet. Ik ben ontzettend boos.”

Het voetbalterrein is voor iedereen toegankelijk. Daardoor is het niet makkelijk te controleren wie er allemaal binnenkomt.

Binnen de vijf minuten nadat de bloemen waren neergelegd, ging de man zijn gang. “Het was een korte herdenking, het meenemen eveneens”, vertelt de voorzitter nog.

De leden van de voetbalvereniging zijn evenmin te spreken over dit voorval. Ze zijn naarstig op zoek naar de man. “Je moet met je poten van andermans spullen afblijven”, klinkt het.

De voorzitter geeft nog mee: “Speciaal ook iets van een herdenking van eenmaal per jaar.” Ze delen nu de beelden in de hoop dat iemand de man zou herkennen.