-

Nieuwste

Onvergeeflijke vernieling: Graf van 1-jarige baby vernietigd in Almelo, familie smeekt om duidelijkheid over daders

Het is met diepe droefheid dat we het trieste nieuws moeten delen dat het graf van een 0verleden meisje is vern!eld op begraafplaats ’t Groenedael in Almelo.

De p0litie heeft via sociale media aangekondigd dat ze druk bezig zijn met het onderzoek naar deze verw0estende daad.

Op dit moment is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de vern!eling. De p0litie doet dan ook een beroep op getu!gen om zich te melden en hun informatie te delen.

De vernieling van het graf heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen dinsdag 2 en woensdag 3 mei. Op Instagram heeft de p0litie een bericht geplaatst waarin ze laten weten dat de familie diep geschokt is en graag wil achterhalen wie deze verw0esting heeft aangericht.

Met toestemming van de familie is er ook een video gedeeld waarin het grafje van het kind te zien is.

Begraafplaatsbeheerder Tonny Homan heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat hij op de hoogte is van de situatie.

Hoewel hij denkt dat de vernieling niet opzettelijk is gebeurd, betreurt hij de situatie ten zeerste. Hij vermoedt dat het mogelijk is veroorzaakt door een aanr!jding, wellicht door iemand in een scootmobiel.

Desalniettemin benadrukt hij dat dit niet had mogen gebeuren en betuigt hij zijn medeleven aan de familie.

De familie van het 0verleden kindje heeft aang!fte gedaan en is samen met de p0litie naar de begraafplaats gegaan.

Volgens Homan is de schade aan het graf inmiddels hersteld. Onder het bericht van de p0litie op Instagram uiten mensen hun ongeloof en betuigen zij hun steun aan de nabestaanden.

De p0litie heeft ook een poster met een oproep aan getu!gen opgehangen op de begraafplaats en roept mensen die iets hebben gezien of gehoord op om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of een bericht te sturen naar de p0litie.

Het vernielen van een graf is niet alleen een schending van de rustplaats van een geliefde, maar ook een grove schending van de gevoelens en het verdriet van de nabestaanden.

Het is onbegrijpelijk dat iemand zo’n respectloze daad kan begaan. Het is van het grootste belang dat de daders verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties en dat de familie gerechtigheid krijgt.

De impact van deze vernieling reikt verder dan alleen de direct getroffenen. Het schokt de hele gemeenschap en herinnert ons eraan dat we respect en medeleven moeten tonen voor degenen die rouwen om het verlies van een dierbare.

Het is cruciaal dat de samenleving samenwerkt met de autoriteiten om deze zaak op te lossen en ervoor te zorgen dat dit soort respectl00s gedrag niet 0ngestraft blijft.

Als gemeenschap moeten we onze solidariteit tonen aan de familie en hen steunen in deze moeilijke tijd.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder