Connect with us

Nieuwste

Onvergeeflijke vernieling: Graf van 1-jarige baby vernietigd in Almelo, familie smeekt om duidelijkheid over daders

Het is met diepe droefheid dat we het trieste nieuws moeten delen dat het graf van een 0verleden meisje is vern!eld op begraafplaats ’t Groenedael in Almelo.

De p0litie heeft via sociale media aangekondigd dat ze druk bezig zijn met het onderzoek naar deze verw0estende daad.

Op dit moment is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de vern!eling. De p0litie doet dan ook een beroep op getu!gen om zich te melden en hun informatie te delen.

De vernieling van het graf heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen dinsdag 2 en woensdag 3 mei. Op Instagram heeft de p0litie een bericht geplaatst waarin ze laten weten dat de familie diep geschokt is en graag wil achterhalen wie deze verw0esting heeft aangericht.

Met toestemming van de familie is er ook een video gedeeld waarin het grafje van het kind te zien is.

Begraafplaatsbeheerder Tonny Homan heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat hij op de hoogte is van de situatie.

Hoewel hij denkt dat de vernieling niet opzettelijk is gebeurd, betreurt hij de situatie ten zeerste. Hij vermoedt dat het mogelijk is veroorzaakt door een aanr!jding, wellicht door iemand in een scootmobiel.

Desalniettemin benadrukt hij dat dit niet had mogen gebeuren en betuigt hij zijn medeleven aan de familie.

De familie van het 0verleden kindje heeft aang!fte gedaan en is samen met de p0litie naar de begraafplaats gegaan.

Volgens Homan is de schade aan het graf inmiddels hersteld. Onder het bericht van de p0litie op Instagram uiten mensen hun ongeloof en betuigen zij hun steun aan de nabestaanden.

De p0litie heeft ook een poster met een oproep aan getu!gen opgehangen op de begraafplaats en roept mensen die iets hebben gezien of gehoord op om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of een bericht te sturen naar de p0litie.

Het vernielen van een graf is niet alleen een schending van de rustplaats van een geliefde, maar ook een grove schending van de gevoelens en het verdriet van de nabestaanden.

Het is onbegrijpelijk dat iemand zo’n respectloze daad kan begaan. Het is van het grootste belang dat de daders verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties en dat de familie gerechtigheid krijgt.

De impact van deze vernieling reikt verder dan alleen de direct getroffenen. Het schokt de hele gemeenschap en herinnert ons eraan dat we respect en medeleven moeten tonen voor degenen die rouwen om het verlies van een dierbare.

Het is cruciaal dat de samenleving samenwerkt met de autoriteiten om deze zaak op te lossen en ervoor te zorgen dat dit soort respectl00s gedrag niet 0ngestraft blijft.

Als gemeenschap moeten we onze solidariteit tonen aan de familie en hen steunen in deze moeilijke tijd.