Connect with us

Nieuwste

Oekraïense droneaanval op Kremlin: ‘Poetin om het leven gebracht?’

Volgens de Russische overheid heeft Oekraïne voorbije nacht geprobeerd om de residentie van president Vladimir Poetin in het Kremlin aan te vallen met drones.

Het nieuws is bekendgemaakt door het kantoor van Poetin zelf. Op dat moment was de president echter niet aanwezig.

De Russen beschouwen het incident niettemin als een poging tot m00rd op de president. Deze poging zal op een passend moment en een passende plaats worden vergolden. Ondertussen ontkent Oekraïne elke betrokkenheid.

Volgens het Kremlin waren er twee drones onderweg richting Moskou. Defensie zou de toestellen hebben uitgeschakeld.

Er is vooralsnog geen bewijs van het voorval. Op het internet circuleren wel beelden van een vliegtuig dat ontploft op het dak van het gebouw.

Het Kremlin laat weten dat er geen sl*chtoffers zijn en dat er evenmin schade is toegebracht. Ook dat kan niet objectief worden bevestigd.

Een woordvoerder laat namens de Oekraïense regering weten dat zij niks te maken hebben met de poging. Mykhailo Pdolyak laat weten dat zijn land helemaal geen baat heeft bij zo’n incident.

Op Twitter legt hij uit dat de 00rlog alleen op Oekraïens grondgebied wordt uitgevochten en dat er geen aanvallen zijn op buitenlands grondgebied.

Volgens de woordvoerder is het Rusland dat bezig is met de voorbereiding van een grootschalige terreuraanval.

Volgens hem zou ook het verzet in Rusland tegen de president toenemen. Ook daarvan kan niet meteen bewijs geleverd worden.

Op 9 mei wordt in Rusland de Dag van de Overwinning gevierd. Rusland laat weten dat alle festiviteiten en evenementen doorgaan zoals voorzien.

De burgemeester van Moskou vaardigde wel een verbod uit om zonder aankondiging boven de hoofdstad te vliegen met drones.