-

Nieuwste

Oekraïense droneaanval op Kremlin: ‘Poetin om het leven gebracht?’

Volgens de Russische overheid heeft Oekraïne voorbije nacht geprobeerd om de residentie van president Vladimir Poetin in het Kremlin aan te vallen met drones.

Het nieuws is bekendgemaakt door het kantoor van Poetin zelf. Op dat moment was de president echter niet aanwezig.

De Russen beschouwen het incident niettemin als een poging tot m00rd op de president. Deze poging zal op een passend moment en een passende plaats worden vergolden. Ondertussen ontkent Oekraïne elke betrokkenheid.

Volgens het Kremlin waren er twee drones onderweg richting Moskou. Defensie zou de toestellen hebben uitgeschakeld.

Er is vooralsnog geen bewijs van het voorval. Op het internet circuleren wel beelden van een vliegtuig dat ontploft op het dak van het gebouw.

Het Kremlin laat weten dat er geen sl*chtoffers zijn en dat er evenmin schade is toegebracht. Ook dat kan niet objectief worden bevestigd.

Een woordvoerder laat namens de Oekraïense regering weten dat zij niks te maken hebben met de poging. Mykhailo Pdolyak laat weten dat zijn land helemaal geen baat heeft bij zo’n incident.

Op Twitter legt hij uit dat de 00rlog alleen op Oekraïens grondgebied wordt uitgevochten en dat er geen aanvallen zijn op buitenlands grondgebied.

Volgens de woordvoerder is het Rusland dat bezig is met de voorbereiding van een grootschalige terreuraanval.

Volgens hem zou ook het verzet in Rusland tegen de president toenemen. Ook daarvan kan niet meteen bewijs geleverd worden.

Op 9 mei wordt in Rusland de Dag van de Overwinning gevierd. Rusland laat weten dat alle festiviteiten en evenementen doorgaan zoals voorzien.

De burgemeester van Moskou vaardigde wel een verbod uit om zonder aankondiging boven de hoofdstad te vliegen met drones.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder