-

Nieuwste

Nieuwe grootschalige zoekactie naar vermiste Maddie McCann: ‘Enorme doorbraak’

Op verzoek van de Duitse autoriteiten is de politie van Portugal begonnen met een nieuwe, grootschalige zoekactie bij de Arade-dam. Het gebied is 50 kilometer verwijderd van Praia da Luz. Daar verdween Madeleine McCann zestien jaar terug.

De politie doorzoekt het gebied en voert ook huiszoekingen uit. In 2008 is de dam al eens twee keer onderzocht. Toen zijn geen sporen van haar lichaam aangetroffen.

De politie kreeg destijds een tip dat het lichaam van Maddie daar binnen de 48 uur na haar verdwijning gedumpt zou zijn.

Vroeger werd de plek ook al bezocht door Christian Brückner, die nog steeds als hoofdverdachte wordt beschouwd.

De Duitse autoriteiten zijn rotsvast overtuigd van zijn schuld. Ze vroegen de Portugese politie dan ook om het gebied normaals te onderzoeken.

Op beelden is te zien dat het hele gebied is afgezet. De toen 30-jarige Maddie verdween in Praia da Luz uit haar vakantiewoning.

Haar ouders Gerry en Kate hadden het meisje samen met haar zusje en broer naar bed gebracht. Daarna gingen ze met vrienden een hapje eten.

Bij terugkomst zagen ze alleen de tweeling Amelie en Sean in bed liggen. Die waren toen twee jaar oud. Sindsdien is het meisje nooit meer gezien.

Onlangs beweerde een vrouw nog dat zij Maddie McCann was. Ze zei te twijfelen aan haar identiteit.

Op basis van gezichtsherkenning kon echter uitgesloten worden dat zij inderdaad de vermiste Maddie was.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder