Connect with us

Nieuwste

Nieuwe grootschalige zoekactie naar vermiste Maddie McCann: ‘Enorme doorbraak’

Op verzoek van de Duitse autoriteiten is de politie van Portugal begonnen met een nieuwe, grootschalige zoekactie bij de Arade-dam. Het gebied is 50 kilometer verwijderd van Praia da Luz. Daar verdween Madeleine McCann zestien jaar terug.

De politie doorzoekt het gebied en voert ook huiszoekingen uit. In 2008 is de dam al eens twee keer onderzocht. Toen zijn geen sporen van haar lichaam aangetroffen.

De politie kreeg destijds een tip dat het lichaam van Maddie daar binnen de 48 uur na haar verdwijning gedumpt zou zijn.

Vroeger werd de plek ook al bezocht door Christian Brückner, die nog steeds als hoofdverdachte wordt beschouwd.

De Duitse autoriteiten zijn rotsvast overtuigd van zijn schuld. Ze vroegen de Portugese politie dan ook om het gebied normaals te onderzoeken.

Op beelden is te zien dat het hele gebied is afgezet. De toen 30-jarige Maddie verdween in Praia da Luz uit haar vakantiewoning.

Haar ouders Gerry en Kate hadden het meisje samen met haar zusje en broer naar bed gebracht. Daarna gingen ze met vrienden een hapje eten.

Bij terugkomst zagen ze alleen de tweeling Amelie en Sean in bed liggen. Die waren toen twee jaar oud. Sindsdien is het meisje nooit meer gezien.

Onlangs beweerde een vrouw nog dat zij Maddie McCann was. Ze zei te twijfelen aan haar identiteit.

Op basis van gezichtsherkenning kon echter uitgesloten worden dat zij inderdaad de vermiste Maddie was.