-

Nieuwste

Nederlandse politie pakt dronken Boris Johnson op na aanrijding tegen paal

In Groningen konden agenten voorbije weekend hun ogen niet geloven toen ze een dronken bestuurder staande hielden.

In de auto van de 35-jarige bestuurder troffen ze een Oekraïens rijbewijs aan. Dat identificeerde hem als de Britse ex-premier Boris Johnson.

“Helaas voor de persoon trapten wij niet in deze namaak”, liet de politie op Instagram weten. Zondag was een auto tegen een paal gereden. Daarop kwam de politie een kijkje nemen.

De 35-jarige man had te diep in het glas gekeken. Toen de agenten aankwamen, stond hij naast de auto.

Politiewoordvoerder Thuis Damstra legt uit: “De man kon zich niet identificeren en weigerde een ademtest.”

Daarna doorzochten de politieagenten de auto en vonden ze daarin een vals rijbewijs. Dat was afgegeven in Oekraïne.

De foto, de naam, de geboortedatum en geboorteplaats kwamen overeen met de gegevens van de Britse oud-premier Boris Johnson.

Het bizarre document dateerde van 2019. Het was zogezegd geldig tot maar liefst het jaar 3000.

De politie nam het neppe document in beslag en pakte de bestuurder op. Die ging uiteindelijk gewillig mee.

Het is niet bekend waar het document werd gemaakt. NOS-correspondent Kysia Hekster liet via Twitter wel weten dat je in souvenirwinkels in Oekraïne makkelijk valse rijbewijzen kunt kopen.

“Ik heb ze van onder anderen (de voormalige Duitse bondskanselier, Angela) Merkel en (de Oekraïense president, Volodymyr) Zelensky.”

Het is niet bekend of de man ook vervolgd zal worden voor het dragen van een vals rijbewijs. Daarover zal het parket moeten beslissen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder